Hlivový guláš

Autor receptu: patincatsomekitchen

Jeden zo spôsobov, ako pripraviť hlivu a nestráviť príliš veľa času v kuchyni / alebo pri kotlíku / a napriek tomu vytvoriť výdatné plnohodnotné jedlo je hlivový guláš. Príjemne zahreje, zasýti a navyše vďaka hlive telu dodá množsvo superlátok. Jediné, na čo si treba dávať pozor je, aby ste guláš dostatočne ochutili a osolili. Ja používam najmä himalájsku soľ, ktorá solí trošku inak ako klasická kuchynská alebo morská soľ.... http://www.patincatsomekitchen.com/hlivovy-gulas

Postup

  1. Hlivu očistite a pokrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Po chvíli pridajte hlivu a zalejte vriacou vodou.
  3. Strúčiky cesnaku pretlačte a pridajte do hrnca, ochuťte soľou, celým aj mletým čiernym korením, rascou a majoránom. Zemiaky očistite, nakrájajte a pridajte do hrnca.
  4. Varte asi 50 minút, nech sa všetky chute dobre premiešajú. Pred koncom varenia pridajte mletú červenú papriku.