Hlivový guláš

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 4. februára 2017

Jeden zo spôsobov, ako pripraviť hlivu a nestráviť príliš veľa času v kuchyni / alebo pri kotlíku / a napriek tomu vytvoriť výdatné plnohodnotné Zobraziť celý popisJeden zo spôsobov, ako pripraviť hlivu a nestráviť príliš veľa času v kuchyni / alebo pri kotlíku / a napriek tomu vytvoriť výdatné plnohodnotné jedlo je hlivový guláš. Príjemne zahreje, zasýti a navyše vďaka hlive telu dodá množsvo superlátok. Jediné, na čo si treba dávať pozor je, aby ste guláš dostatočne ochutili a osolili. Ja používam najmä himalájsku soľ, ktorá solí trošku inak ako klasická kuchynská alebo morská soľ.... http://www.patincatsomekitchen.com/hlivovy-gulas

Suroviny

1 kg
3 ks
500 g
3 strúčiky
2 l




Postup

  1. 1

    Hlivu očistite a pokrájajte na menšie kúsky.

  2. 2

    Cibuľu nakrájajte nadrobno. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Po chvíli pridajte hlivu a zalejte vriacou vodou.

  3. 3

    Strúčiky cesnaku pretlačte a pridajte do hrnca, ochuťte soľou, celým aj mletým čiernym korením, rascou a majoránom. Zemiaky očistite, nakrájajte a pridajte do hrnca.

  4. 4

    Varte asi 50 minút, nech sa všetky chute dobre premiešajú. Pred koncom varenia pridajte mletú červenú papriku.

Diskusia k receptu

radox1
krasna prezentacia aj blog.ale mozno by bolo dobre si osvojit zaklady metodiky varenia,lebo ml.paprika ide do cibuloveho zakladu,aby sa v tuku rozvinuli jej vlastnosti,a nie na zaver.ale rozhodne je to na viac ako na 1*,ako ti niekto dal hned na zaciatku.tu totiz plati,ked sa recept priblizi k profesionalnej uprave,je zo zavisti aj takymto sposobom degradovany.
jack
To vyskúšam určite.Manžel je hubár a hlivy máme v mrazáku až-až.Už viem čo s nimi.Vďaka.
janulienka24
Mám rada hlivu a tiež varím takúto polievku, ale papriku treba dať na začiatku k cibuli a majoránku nakoniec už len prevrieť , lebo dlhším varením horkne. Ale ináč super zdravé jedlo.
haji
Krásná práce, s postupem s mletou paprikou se přidávám k @Radox1 , ale stejně zpravidla přidám špetku sólo na závěr, paprika se chová jinak, i tento způsob má své kouzlo. Bobkový list a jalovec si přidám, je to moje oblíbené koření. Krásné foto, jsi šikulka!
afataga
obcas varim podobne, celkom dobra polievka,s tou paprikou maju pravdu, len ju tam nesmies dlho prazit, ja davam do gulasu cesnak az ku koncu a majoranku az ked vypnem sporak
terinka55
Hlivu varím, aj mám rada. Tvoja vyzerá veľmi lákavo. Daj si poradiť, viď komenty, aj tu sú ľudia, ktorí to myslia úprimne. Chválim a dávam 5*.
patroveckypitrs
Takýto guľáš mám aj ja veľmi rád. No najchutnejší je z Hlivy volne rastúcej v horách na bukoch. To je vôňa. Dobré si veru uvarila dal by som si.
evanaaa
@Patincatsomekitchen , ak môžem trochu poradiť k tej paprike - ako ostatní predomnou, aj ja si k nim pridávam, ale pripomeniem, že keď už máš popraženú cibuľku a ideš dávať papriku, zníž plameň na minimum alebo odstav na chvíľu hrniec bokom, pomiešaj a potom pokračuj vo varení ( ak ideš dávať rascu, tak ju môžeš pridať k tej paprike tiež a popražiť). Potom už len daj hlivu (alebo mäso, ak robíš s ním), prilej vodu......
Ešte j tej himalajskej soli, ja som tiež kúpila takú ružovú v Kauflande (majú aj v Jednote), ale či je to pravá, neviem, podľa tej ceny, ale by ma zaujímalo, čím je iná, viac slaná? asi by som ju mala ochutnať, to ma nenapadlo.
evanaaa
@Patinca...... a @Ilusa , tiež si myslím, že je zdravšia a iná ako obyčajná, len som mala na mysli, že cenovo sa líši ak si kúpim pol kg balenie Himalajskej soli, stojí, menej, ako keď si ju kúpim v malej "skleničke" na posyp, kde jej je ozaj málo ale drahšia tuším ako tá polkilová.
patincatsomekitchen
ja kupujem take polkilove balenie a stoji asi 1 €, solim malo takze mi celkom dlho vydrzi. himalajska sol obsahuje vela mineralnych latok, ked date do googlu vyhodi Vam to vela prospesnych veci :)
evanaaa
Práve dnes som pozerala v tej malej fľaštičke himal. soľ, stála 3,99€, to je dosť, kým tá polkilová je lacnejšia sa zdá......
evina21
Vyborny gulášik , robím často a robím na pikantno s peperoncinom. Dávam menej vody, aby to nebola taká polievka a na záver pridám lyžicu solamylu . A k tomu tmavú bagetku posypanu hrubozrnnou soľou.,výborná kombinácia.
smerzika1
práve varím, pridala som trošku štiplavého "sajrajtu" z mexika - bez čoho sa žiadny guláš u nás nevarí :) a ešte som tam šupla menší nastúhaný zemiak - tak uvidím aké to bude :)