Hlivový guláš

Hlivový guláš z lesa

Autor receptu: mitzy

V lete je najlepšie v lese a v lese sa najlepšie varí guláš :)

6-9
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hlivu, mrkvu a zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobno. Nad pahrebu s ohníkom postavíme kotlík, nalejeme doň olej a po rozohriatí nasypeme cibuľu. Za občasného miešania a mierneho podlievania vodou z nej vymiešame mäkkú "kašičku", ktorá celý guláš vlastne zahustí. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak. Potom pridáme mletú papriku a premiešame, chvíľu dusíme spolu. Pridáme mrkvu a hlivu. Dusíme podliate trochou vody, miešame. Zalejeme vodou - najlepšie vriacou, pridáme soľ a čierne korenie. Guláš takto varíme na ohni cca hodinu. Guláš ochucujeme a ochutnávame priebežne vareškou. Potom pridáme zemiaky, ktoré stiahnu soľ, takže guláš znovu ochutnáme a dosolíme. Varíme ďalšiu slabú polhodinku. Na záver pridáme majoránku, aby nezhorkla chuť.
  2. Podávame s chlebom. Prajem dobrú chuť! ;) P.S.: Na druhý deň je guláš ešte lepší, lebo chute sa krásne prepoja.