Hlivový guláš (vegan)

dadasva - fotkadadasva, 28. januára 2014
Hlivový guláš (vegan)
Foto: dadasva

Odkedy som sa dozvedela, aký prospech máme z húb, cpem ich kam sa dá :)

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 2 PL
3 - 4 strúčiky
1 balenie
3 ks
cca 2 PL (nemusí byť)
1 kocka
 (NATUR alebo Solamylka alebo domáca, ...)
Na zahustenie:




Postup

  1. 1

    Na horúcom oleji opražíme roztlačený cesnak - množstvo podľa chuti. Pridáme pokrájanú hlivu, posypeme mletým korením, červenou sladkou paprikou, pridáme bujón a vegetu a podusíme. Podlejeme vodou a pridáme zemiaky, ktoré sme si medzitým ošúpali a pokrájali, dolejeme požadované množstvo vody.

  2. 2

    Varíme, pokým zemiakynezmeknú, prídame rajčinový pretlak, premiešame, necháme zovrieť, zaprášime ovsenými otrubami s klíčkami (alebo múkou, ako kto zvykne). Necháme zovrieť, posypeme majoránkou, tú necháme pod pokrievkou spariť a podávame s chlebom alebo len tak.

Diskusia k receptu

afataga
cpem je lubozvucne slovenske slovo, ku "gulasu" sa radsej ani vyjadrovat nebudem
dadasva
ono, myslím, že o hru so slovíčkami tentokrát nejde :)
evanaaa
Ak vidím hlivu v akcii, kupujem a varím z nej paprikáš alebo perkelt, muž to má rád, najbližšie ak bude k dostaniu lacnejšia, kúpim znovu.
gazda34
Páčilo sa mi slovo cpem. Ja tiež cpem hríby takmer do všetkého kam sa to len troška dá. Súhlasím s Vami, že tu nejde o hru so slovíčkami, alebo spisovnú Slovenčinu, ale o recept. Recept si ukladám a určite to vyskúšam. Na trhu majú hlivu a šampiňóny za 1,20 e. Kúpim a stopro uvarím a okomentujem. Ale, už vopred cítim, že to bude tutovka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia