Hlivová polievka

Hlivovová polievka z východu (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

skončil sa víkend a mi sme sa vrátili domou až zo samého východu , zažili sme kadečo ,napr. 4 ročné obdobia v jedno poobede ( bláznivý apríl ) ,ale aj sme mali polievku , ktorá nám chutila natoľko ,že sme sa rozhodli urobiť si ju aj doma

10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. potrebné suroviny .... zabudol som priložiť čierné korenie a mrkvu som dal iba jednu
  2. hliva umytá a pokrájaná , zeler , petržlen a mrkva nakrájané - netreba dávať veľa mrkvy ,lebo polievka bude ,, sladká ,,
  3. do hrnca nalejeme oleja ,aby zakrylo dno a necháme ho rozpáliť , pridáme pokrájanú zeleninu a hlivu a ochvilku pridáme podravku a trochu soli (odporcovia podravky nech si iba osolia ) asi 10 minut dusíme - neodchádzať miešať sa doporučuje
  4. keď máme podusené pridáme čerstvo namleté čierné korenie - ja nemám tak klasika
  5. prilejeme vodu odporúča sa najviac 2 litre , aby bol kvalitnejší vývar. Gazdina varila v klasickom hrnci na miernom ohni do dvoch hodín , aby hliva zmäkla , ja 25 minút v tlakovom hrnci
  6. ... a vo vedlajšom hrnci si spravíme cestoviny ..... moja mama vedela robiť domáce rezance ,že jej susedy závideli ,ale ja som to ešte neskúšal - prsty mam všetky
  7. DOBRÚ CHUŤ