Hlivovo-šampiňónový paprikáš fotorecept

sandra - fotkasandra, 22. februára 2012
Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept)
Foto: sandra
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
600 g (hliva, šampiňóny)
podľa potreby
podľa potreby
1 ks
2 ks (alebo 5-6 cherry)
2 KL
1 KL
2 PL
3 ks, väčšie
2 ČL
1 dl
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nakrájané huby a orestujeme.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú papriku, premiešame.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme aj nakrájané paradajky a necháme všetko spolu podusiť.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si uvaríme nakrájané zemiaky do poolomäkka. Vody dáme len toľko aby zakryli zemiaky, keď budú napoly uvarené, môžeme ich pridať k uduseným hubám.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do húb pridáme červenú mletú papriku a údenú mletú papriku, premiešame.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poprášime 2 PL celozrnnej múky, dobre premiešame.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V tejto chvíli som pridala napoly uvarené zemiaky aj s vodou.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme 2 kl korenia garam masala, dobre premiešame.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prilejeme kokosové mlieko na zjemnenie. Ochutnávame zemiaky a keď sú mäkké, máme takmer hotovo.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na záver prelisujeme 2 strúčiky cesnaku, a pokrm naposledy dôkladne premiešame.

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame s čerstvým chrumkavým chlebíkom, dobrú chuť!

    Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

sylvinka
S kokosovým mliekom som ešte nikdy nič nevarila,toto vyzerá byť super,budem možno za blázna,ale nebude to sladkasté?:-)
rybarkuchar
U nás častý pokrm, len s malou zmenou - múku pridávam cez zápražku, prípadne zátrepku a kokosové mlieko som ešte neskúšal. Používam kyslú smotanu.
Určite to vyskúšam.
lucylee
@sandri ty mi snad citas myslienky. Prave som sa ti chystala pisat, ze ako sa to vari. Mam na to strasnu chut. Len ja si urobim bez muky.
sandratamer
@lucylee , je to naše obľúbené jedlo, chcela som si ho uložiť, aby som mala aspoň základ zdokumentovaný :-D Inak, tie zemiaky, tým že sa trochu rozvaria, pustia škrob, tak pokrm tiež pekne zahustia. @sylvinka , neviem či sladkasté, ak myslíš na to kokosové mlieko, ono nie je sladké, a to indické korenie tomu pridáva trochu exotický šmrnc, veľmi som si ho obľúbila.
tatranka
Z hlivou som dnes pracovala na obed a rozhodovala som sa medzi hlivovým paprikášom,alebo falošnou držkovou polievkou z hlivy.Tiež som obed odfotila.No Sandrika,boli by sme mali rovnaký obed !!!! No predsa ho mám iný.Tvoj recept si ukladám,preto že sa mi páči.Je určite veľmi chutný.
sandratamer
ďakujem @tatranka :-D Hlivu máme doma často, som zvedavá na tú tvoju polievku, chcela by som hlivu začať dávať aj deťom a v polievke im určite bude chutiť.
jerica
@sandratamer ukladám , kokosové mlieko čo mám na polici zúžitkujem,len to nebude hliva ale šampiňony.Aj to môže byť fajn:-)myslím si.
3sandra3
úžasné jedlo,,, milujem takéto hríbové papaničky... ukladám a varím asi v piatok
zirafninka1
mnam.aj ja si take spravim. asi si dam dokopy KK a vytvorim kolonku jedla do prace :) Tam sa hodia take miskove lyzicové jedla.
babav
Vyborne jedlo...mna zaujima povod receptu...neviem ho zaradit...kokosove mlieko a garam masala ma mylia .
Je to original z tvojej kuchyne?
sandratamer
@babav , je to môj výmysel :-D . Garam masala používam často pri takýchto gulášoidných jedlách a kokosové mlieko používam ako náhradu za smotanu, aby bol pokrm vegánsky - rastlinný, a samozrejme tiež preto, že nám doma chutí... @zirafninka1 , to sú presne tie jedlá, čo si nosím v krabičke do práce a neviem sa dočkať obeda :-D
cica2
kde sú huby to je moje naj jedlo, perfektne a lákavo paprikáš vyzerá...kk:-)
sandratamer
to už ani nepozerám recept, ingrediencie mám v hlave, lebo to robíme často, akurát obmieňam zeleninu :-D
llilla
mnam mnam mnam mnam mnam :) ja som si niekedy pestovala sampinony a hlivu v pivnici (bytovka) ... no! uz je zapratanaaaaa! musim s tym nieco urobit! :D
lucylee
@sandra uvarene, vyborne. Dnes bude na obed. Udenu papriku som nemala. Btw kde sa da kupit? A doteraz som netusila ake je kokosove mlieko kaloricke (987 kj ma 100g). Pouzila som light z Mark and Spencer (to ma 450 kj na 100 ml). Fakt ho tam staci iba 1 dcl na zjemnenie. Muku vobec nebolo treba, zemiaky to krasne zahustili. A robila som so sampinonmi, lebo v celej ZA nemali hlivu. Vdaka za recept.
janger
Pekny recept. Iste vyskusam. Robievam sampinonovu polievku, ale na taky obycajny sposob. Vyskusam aj tento tvoj exotickejsi paprikas :-).
sandratamer
@lucylee , údenú papriku mám tiež z Mark and Spencer, inak ja som dala šampiňóny napoly s hlivou, ale robievam aj len so šampiňónov, je to tiež výborné.
haston
lucylee - hlivu kupúvam v bille. namiesto kokosového mlieka dávam sušené sójové mlieko a vodu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia