Hlivovo-cuketová zmes na cestoviny

Autor receptu: danda3

Na toto jedlo potrebujeme tri potraviny + 30 minút času.

3
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Hlivu nakrájame na menšie kúsky a dáme na olej restovať, pridáme soľ a rascu. Občas premiešame, nepodlievame, nezakrývame, bude rýchlo hotová. Cuketu nastrúhame aj so šupou ako uhorky na šalát a pridáme k mäkkej hlive, restujeme, stačí chvíľku, cuketa by mala byť chrumkavá. Pridáme kurkumu a sójovú omáčku podľa chuti.
  2. Cestoviny, ja som teraz zvolila ryžové, si pripravíme podľa návodu kým sa robí zmes, potom už len naložíme na tanier, pridáme zmes a môžeme si pochutnávať na tomto jednoduchom jedle. Myslím, že táto zmes bude rovnako chutná aj s ryžou, pšenom, pohánkou alebo bulgurom.
  3. VARIÁCIA - Skúsila som urobiť len z cukety, pretože som nemala hlivu, tiež veľmi dobré a jednoduché jedlo. 2 - 3 mladé cukety aj so šupou nastrúhame ako uhorky, restujeme na troške oleja za občasného premiešania alebo pretrasenia panvice. Potom pridáme soľ, sójovú omáčku, trošku slnečnicových semienok alebo sezamu, kurkumu, premiešame a môžeme podávať. Je to výborné aj s ryžovými rezancami aj s ryžou.