Hlivovo-cuketová zmes na cestoviny

danda3 - fotkadanda3, 17. mája 2014
Hlivovo-cuketová zmes na cestoviny
Foto: danda3

Na toto jedlo potrebujeme tri potraviny + 30 minút času.

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 ks
400 g
1 PL cca




Postup

  1. 1

    Hlivu nakrájame na menšie kúsky a dáme na olej restovať, pridáme soľ a rascu. Občas premiešame, nepodlievame, nezakrývame, bude rýchlo hotová. Cuketu nastrúhame aj so šupou ako uhorky na šalát a pridáme k mäkkej hlive, restujeme, stačí chvíľku, cuketa by mala byť chrumkavá. Pridáme kurkumu a sójovú omáčku podľa chuti.

    Hlivovo-cuketová zmes na cestoviny - obrázok 1
  2. 2

    Cestoviny, ja som teraz zvolila ryžové, si pripravíme podľa návodu kým sa robí zmes, potom už len naložíme na tanier, pridáme zmes a môžeme si pochutnávať na tomto jednoduchom jedle. Myslím, že táto zmes bude rovnako chutná aj s ryžou, pšenom, pohánkou alebo bulgurom.

    Hlivovo-cuketová zmes na cestoviny - obrázok 2
  3. 3

    VARIÁCIA - Skúsila som urobiť len z cukety, pretože som nemala hlivu, tiež veľmi dobré a jednoduché jedlo. 2 - 3 mladé cukety aj so šupou nastrúhame ako uhorky, restujeme na troške oleja za občasného premiešania alebo pretrasenia panvice. Potom pridáme soľ, sójovú omáčku, trošku slnečnicových semienok alebo sezamu, kurkumu, premiešame a môžeme podávať. Je to výborné aj s ryžovými rezancami aj s ryžou.

    Hlivovo-cuketová zmes na cestoviny - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
@danda3 , vyzerá to super Darinôčka, s tými ryžovými cestovinami parádna papanica, dala by som si aj hneď, ale treba kúpiť hlivu, takže počká si na svoj čas pekne v KK, tlieskam a ďakujem za krásnu sviežu chutnú inšpiráciu :)
1x danda3
elysa
@danda3 týmito by som neohrdla, cestoviny s cuketou podusenou na olivovom oleji mam rada, skúsim aj s hlivou :))
danda3
Ďakujem vám za milé komentáre♥, budem len rada, ak si toto jednoduché jedlo pripravíte a ešte radšej ak bude chutiť.♥
mijaita
Tohle mam dost casto, je to rychle a vyborne. Ryzove nudle i široké. Přidavam trošku GranCuciny a pepr.
1x danda3
frezia68
To je recept pre mňa,už je v KK a ďakujem za inšpiráciu :-)
bozulka
Darinka,recept som robila až dnes.Včera som mala ryžový deň a ostala mi ryža tak to bolo s ryžou.Ostala mi aj polovica červenej cibuľe a feferonka tak to išlo tiež tam a bolo to výborné,hoci trošku upravené.Využila som zvyšky z chladničky !!! Dobrá inšpirácia.
1x danda3
danda3
♥Ďakujem vám všetkým za milé komentáre♥, je to veľmi jednoduché a pritom chutné jedlo, behom dvoch týždňov som ho robila 3x a neviem, či už zajtra neurobím zas. @bozulka Som rada, že si skúsila, presne tak, fantázii sa medze nekladú. ♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia