Hlivové rizoto

lopajdoLopajdo, recept pridal: 10. januára 2012 20:30Ďalšie jeho recepty

Hliva je veľmi zdravá a tak som sa rozhodol robiť rizoto. Podarilo sa a bolo výborné.

Suroviny

45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Rozpálime olej, popražíme najemno nasekanú cibuľu (dal som veľkú). Hlivu som opláchol, nakrájal na malé rezance a pridal k cibuli. Chvíľu som popražil a potom podlial vodou a nechal dusiť cca 15 min. Túto masu som ochutil soľou, worcestrovou omáčkou, sojovou omáčkou a červenou paprikou. Dal som dosť papriky, spravila peknú farbu.

2

Do podusenej masy som pridal pohár ryže (asi tak 3 dcl pohár to bol). Dolial som vodu aby zakryla ryžu asi 2cm nad. Zakryl som hrniec, dal som na najslabší plameň a 30 min som nechal variť. HOTOVO, dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 10. januára 2012 o 23:02
    to je ono,,, v piatok si uvarím,,, už cítim tú ohromnú vôňu a chuť.... super


  • marianne69, 11. januára 2012 o 13:42
    moze byt,akurat so si ju doniesla z obchodu,veru bude rizoto z nej,vdaka za tip


  • evanaaa, 11. januára 2012 o 22:29
    Práve majú od zajtra - štvrtka v Kauflande hlivu v akcii, muž si rozkázal hlivový paprikáš, idem teda na to.


  • zirafninka1, 14. januára 2012 o 00:38
    Hliva a ryza... zarucene dobra kombinacia. Dala by som si..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist