Hlivové rizoto

lopajdoLopajdo, 38 ročný muž, ŽC, recept pridal: 10. januára 2012 20:30Ďalšie jeho recepty

Hliva je veľmi zdravá a tak som sa rozhodol robiť rizoto. Podarilo sa a bolo výborné.

Suroviny

45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Rozpálime olej, popražíme najemno nasekanú cibuľu (dal som veľkú). Hlivu som opláchol, nakrájal na malé rezance a pridal k cibuli. Chvíľu som popražil a potom podlial vodou a nechal dusiť cca 15 min. Túto masu som ochutil soľou, worcestrovou omáčkou, sojovou omáčkou a červenou paprikou. Dal som dosť papriky, spravila peknú farbu.

2

Do podusenej masy som pridal pohár ryže (asi tak 3 dcl pohár to bol). Dolial som vodu aby zakryla ryžu asi 2cm nad. Zakryl som hrniec, dal som na najslabší plameň a 30 min som nechal variť. HOTOVO, dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 10. januára 2012 o 23:02
    to je ono,,, v piatok si uvarím,,, už cítim tú ohromnú vôňu a chuť.... super


  • marianne69, 11. januára 2012 o 13:42
    moze byt,akurat so si ju doniesla z obchodu,veru bude rizoto z nej,vdaka za tip


  • evanaaa, 11. januára 2012 o 22:29
    Práve majú od zajtra - štvrtka v Kauflande hlivu v akcii, muž si rozkázal hlivový paprikáš, idem teda na to.


  • zirafninka1, 14. januára 2012 o 00:38
    Hliva a ryza... zarucene dobra kombinacia. Dala by som si..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist