Hlivové rizoto s parmezánom fotorecept

pitrb - fotkapitrb, 14. marca 2014
Hlivové rizoto s parmezánom (fotorecept)
Foto: pitrb

Kamarát mi priniesol kilo hlivu tak som rozmýšľal čo s ňou, až som sa napokon rozhodol pre rizoto. Je jednoduché, málo surovín ale veľmi Zobraziť celý popisKamarát mi priniesol kilo hlivu tak som rozmýšľal čo s ňou, až som sa napokon rozhodol pre rizoto. Je jednoduché, málo surovín ale veľmi chutné. Dôležité je aby bola ryža stále pod vodou (ak chýba doliať horúcu vodu). Prajem dobrú chuť.

6-8
porcií
150 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 gr
1 kg
1 ks
4-5 ks (namočené)
150 g
5 listov (najlepšie čerstvá)
0,5 ČL
podľa chuti
0,5 ČL
150 g




Postup

  1. 1

    Shitake hríby zalejeme pol litrom horucej vody a necháme aspoň 15 min. odpočinúť.

    Hlivové rizoto s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na 50 gr. masla.

    Hlivové rizoto s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hlivu očistíme a nakrájame na kocky (podľa chuti, ja som to krájal ako to prišlo). Pridáme k cibuľke a zakryté necháme dusiť asi 10 min.

    Hlivové rizoto s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 10 minútach osolíme, okoreníme a pridáme muškátový orech, šalviu spoločne s pokrájanými shitake aj s vývarom. Zakryté dusíme na miernom ohni aspoň hodinu. (ja som si to pripravil deň dopredu aby sa to cez noc pekne uležalo)

    Hlivové rizoto s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ryžu dáme variť vo vývare čo sme si pripravili.(ryžu treba občas sledovať a ak tam nieje voda pomiešajte a dolejte horúcu vodu alebo ak máte ešte vývar tak vývar).

    Hlivové rizoto s parmezánom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď už je ryža hotová tak pridáme 100 gr. masla, parmezán a ešte podlejeme vodou aby bolo krémové. Dosolíme, dokoreníme podľa chuti. Ozdobíme trochou masla a šalviou, prípadne parmezánom. Dobrú chuť.

    Hlivové rizoto s parmezánom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dandika1
@pitrb 19.24 recept ukladam -zaujal ((zacinam s pestovanim hlivy,akurat zajtra idem pripravovat klatiky z hlivovou sadbou)), dufam,ze sa vydari. Hlivu kupujem bezne ,ale zatial prevazne na polievku,mam uz zopar receptou na pripravu odlozenych len aby ten moj experiment vysiel>>>.Vdaka-prajem pekny vecer...
pitrb
Ďakujem pekne. Verím tomu, že sa určite vydarí ;)
pitrb
Ja som vždy varil hlivu dlhšie, pretože ak sa dusí krátko tak je gumená. A ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia