Hlivová polievka

Miroslav Milla
Senica, 13. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 ks
2 ks
1 l
1/2 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno, pór a mrkvu na kolieska, hlivu na plátky. Na oleji speníme cibuľu a pór, pridáme mrkvu a spolu popražíme. Potom pridáme hlivu a zalejeme vývarom.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme čiernym korením a muškátovým orechom a varíme 20 minút. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a necháme polievku prevrieť.

  3. 3

    Do každej porcie polievky dáme PL kyslej smotany a posypeme ju petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

ajan
Výborná polievočka a zdravá.Kto si tento rok nenazbieral a nenasušil hríby odporúčam na Vianoce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia