HLIVA USTRICOVÁ-opečená fotorecept

jerica - fotkajerica, 29. apríla 2012
HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica to je recept pre tých obľubujú hlivu, okrem polievočky, robievam aj takto. Neudávam množstvo,každý si zvolí koľko bude potrebovať na počet porcií. Ja Zobraziť celý popis@jerica to je recept pre tých obľubujú hlivu, okrem polievočky, robievam aj takto. Neudávam množstvo,každý si zvolí koľko bude potrebovať na počet porcií. Ja som robila dve porcie. Mala som dva krásne trsy,nepopraskané klobúčiky , radosť s tým pracovať.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

suroviny:
  čerstvá / trs
  alebo por
 na lupienky
príloha:
 (ľadový šalát)




Postup

  1. 1

    pripravené suroviny: hliva ustricová, cibuľka , cibula na lupene

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    klobúk z hlivy narežem od sredu smerom von

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    tak isto narežeme aj spodnú časť

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravené na panvicu

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na panvicu nalejem olej

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    klobúčiky hlivy dám na teplý olej

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    osolím podľa chuti

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    prehriate málinko podlejem horúcou vodou

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    prikryté opekám , zároveň sa hliva dusí

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    po chvíľke pečenia klobúčiky hlivy otočím, pridám cibuľku a lupienky z cibule

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    okorením

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    na cibuľku som dala trochu masla

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    prikryté nechám pomaly dopiecť

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    medzi opekaním si pripravíme servírovanie,listy z jarného hlávkového šalátiku polejem citrónovou šťavičkou

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    dáme zaemiakové pyré

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    doložíme opečenou hlivou

    HLIVA USTRICOVÁ-opečená (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

3sandra3
krásny recept... to musí byť úžasné... vyskúšam... milujem Hlivu
tatranka
Veľmi pekne a precízne spracovaný recept.Mám Jarka ďalší chutný recept z hlivy ktorý pri najbližšej príležitosti vyskúšam.
1x jerica
pacik
Už teraz sa teším, ako si na nej pochutnáme, hliva je u nás doma veľmi obľúbená :-)
1x jerica
medovnicek
mňaaaaaaaaaaaaaaam, slinky mi tečú, musím v najbližšej dobe hlivu kúpiť, aby som mohla vyskúšať
1x jerica
izabella929
paráááda Jaruška.)))) krásny a veľmi chutný recept...tento rok som si ešte neobjednala hlivy, ja si ich pestujem v pivnici...dostanem sadbu vo vreciach a také je to krásne...celé vrece obrastené hlivou...úžasné...)krásne si to naaranžovala.-)šikulka...
1x jerica
nonna
Jednoduché a ľahké, ale určite chutné a ešte aj zdravé. Glukány a imunolátky z hlivy sú moc prospešné. Ukladám do KK.
1x jerica
zdenka1009
nový neokukaný recept..určite vyskúšam..keď som na trhu ,vždy nesiem domou pol kila hríbov.-)
1x jerica
alena45
hlivu som podobne robila nedávno, ale stopku, či čo to tvrdé je, som buchla jemne tĺčikom. No Ty si sa vypiplala. Pekné.
major9777
hlivu roky pestujem doma, robíme pievku alebo ju vyprážam, vyskúšam
ethanel
Jednoduche, chute, lahke a huby, hriby mozem jest stale :) proste mnam ;)
jerica
ďakujem za milé komentíky , vždy posunú :-)) určite sa to dá vylepšiť pre tých ktorí majú radi cesnak,cesnakom,len mne by pokazil chuť hlivy. Kto má RÁD huby a hríby , dá sa aj s inými takto pripraviť. Pre mňa , hlavne je to rýchlo a chutne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia