Pečený hermelín

Hermelín v cestíčku s kašou a brusnicami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hotové vyvaľkané cesto vyrovnáme a rozrežeme na štvorce. Na každý štvorec dáme plátok šunky. Na šunku položíme polovicu hermelínu, potrieme vajíčkom a zlepíme šatôčku. Syr musí byť uzavretý z každej strany, aby pri pečení nevytiekol.
  2. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút. Hermelín podávame so zemiakovou kašou a s brusnicami.
  3. Zemiaková kaša: Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Uvaríme domäkka v osolenej vode – asi 30 minút. Do scedených uvarených zemiakov pridáme maslo, 150 ml mlieka a roztlačíme. Podľa potreby osolíme.