Pečený hermelín
Hermelín v cestíčku s kašou a brusnicami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Hotové vyvaľkané cesto vyrovnáme
a rozrežeme na štvorce. Na každý štvorec
dáme plátok šunky. Na šunku položíme polovicu hermelínu, potrieme
vajíčkom a zlepíme šatôčku. Syr musí
byť uzavretý z každej strany, aby pri
pečení nevytiekol.
- Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 °C
približne 15 minút. Hermelín podávame so zemiakovou kašou a s brusnicami.
- Zemiaková kaša: Zemiaky ošúpeme
a nakrájame. Uvaríme domäkka v osolenej
vode – asi 30 minút. Do scedených uvarených
zemiakov pridáme maslo, 150 ml
mlieka a roztlačíme. Podľa potreby
osolíme.
|