Hemendex

Hemendex
Foto: stefanm
stefanmStefanm, recept pridal: 14. júla 2010 11:27Ďalšie jeho recepty

Ďalšie jedlo z môjho seriálu - "ako sme začínali".

Suroviny

1
porcia
2
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Na panvici opečieme plátky slaniny,preložíme ich do tepla , na panvicu dáme plátky šunky a rozbijeme na ňu vajíčka.Opekáme kým bielok nestuhne,osolíme a podávame s opečenou slaninou , sezónou zeleninou a pečivom....Doplňte prosím ďalšie vaše vylepšenia a variácie!



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • jezibabka1, 14. júla 2010 o 12:12
    IDEÁLNE! Presne takto to robím aj ja, len niekedy na trolinku zatuhnuté vajíčka postrúham tvrdý syr alebo načmáram bambíno v tenkých prúžkoch:) MŇAM:)))))))) a ja mám rada k tomu cviklu:)


  • zitar, 14. júla 2010 o 12:33
    ja mám k tomu rada baranie rohy, pikantné


  • zdezda, 14. júla 2010 o 13:11
    :-))))) jéj spomienka na študentské časy :-)


  • frezia68, 14. júla 2010 o 15:24
    Nedopĺnim,netreba,stačí takto a chutilo by :-)))


  • alexdidi, 14. júla 2010 o 17:42
    ty si už doplnil oproti môjmu receptu o slaninku...i keď tá urobí svoje, ale kalórie, kalórie....kde ste sa podeli moje mladé časy???


  • sovka62, 14. júla 2010 o 19:32
    Ty ale robíš chute! Aj keď s vynechaním slaniny by som sa asi mohla prehrešiť.


  • gababu1, 14. júla 2010 o 21:17
    ...ja davam slaninku,k tomu co da chladnicka...vsetky druhy salam a klobas.....na to vajicka....ja ich prepichujem,mam rada tuhsie...a potom na to dam sol ,korenie,papriku mletu,majoranku a pazitku na jemno nasekanu...a k tomu baranie roky,alebo Chilli papricku.....a niekedy ak je aj emental...


  • alzbetka2, 14. júla 2010 o 22:59
    už som dávno nerobila a mali sme to radi. Keď náhodou nebola šunka, bola dobrá aj saláma, taká tá obyčajná inovecká...narobil si mi chute, v sobotu budú super raňajky.


  • lubomirh, 15. júla 2010 o 05:32
    Sú to super raňajky pre ťažko pracujúceho. Ja k slaninke podusím ešte 1-2 stredne-veľké cibule. Je to však o chuti každého. Kto má rád cibuľu môže slaninku aj vynechať.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • esi, 15. júla 2010 o 07:24
    veľmi vďačné jedlo keď nič nenavarím. Dá sa tam uložiť ozaj všetko.


  • jezibabka1, 15. júla 2010 o 07:57
    no a čo tak cigánsky hemendex? Bez šunky, bez vajíčka, len tak s chlebíkom:)))


  • sjuz, 15. júla 2010 o 10:44
    mňam - rada robievam. Na raňajky - ja mám rada s kečupom, chrenom a rajčinami a cibuľou:))


  • bambulka51, 15. júla 2010 o 12:29
    netreba doplňať,spapám ...


  • sracz, 15. júla 2010 o 15:30
    Páči sa mi kombinácia šunky a chrumkavej slaniny. Blahoželám! Určite pridám aj svoj variant HAM & EGGS. Videl som komplet Tvojej fototéky jedál - teda zásobu máš akurátnu - na roky. A domáce sladkokyslé uhorky plus cvikla s chrenom (či chren s cviklou?), co caha vozgre zos sinusoch - bašta nebeského raja!


  • evanaaa, 15. júla 2010 o 16:24
    Robím podobne ako Gababu,dochutím si to. Ale robím bud´zo šunky, alebo zo slaniny ( oravská, a pod.). Z tej častejšie ako zo šunky.


  • viera1, 16. júla 2010 o 22:39
    A u nás naopak:najprv vajíčka,na bielka šunka a plátok syra a prikryť šikmo,aby para stekala po pokrievke mimo panvice.Žĺtka sa zatiahnu,šunka ohreje a syr roztopí,tak som to robila malým deťom a tak si to robia dodnes,nuž čo - dedičné stravovanie.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist