Hemendex

stefanm - fotkastefanm, 14. júla 2010
Hemendex
Foto: stefanm

Ďalšie jedlo z môjho seriálu - "ako sme začínali".

1
porcia
2 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky
4 plátky
2 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici opečieme plátky slaniny,preložíme ich do tepla , na panvicu dáme plátky šunky a rozbijeme na ňu vajíčka.Opekáme kým bielok nestuhne,osolíme a podávame s opečenou slaninou , sezónou zeleninou a pečivom....Doplňte prosím ďalšie vaše vylepšenia a variácie!

Diskusia k receptu

jezibabka1
IDEÁLNE! Presne takto to robím aj ja, len niekedy na trolinku zatuhnuté vajíčka postrúham tvrdý syr alebo načmáram bambíno v tenkých prúžkoch:) MŇAM:)))))))) a ja mám rada k tomu cviklu:)
zitar
ja mám k tomu rada baranie rohy, pikantné
zdezda
:-))))) jéj spomienka na študentské časy :-)
alexdidi
ty si už doplnil oproti môjmu receptu o slaninku...i keď tá urobí svoje, ale kalórie, kalórie....kde ste sa podeli moje mladé časy???
sovka62
Ty ale robíš chute! Aj keď s vynechaním slaniny by som sa asi mohla prehrešiť.
gababu1
...ja davam slaninku,k tomu co da chladnicka...vsetky druhy salam a klobas.....na to vajicka....ja ich prepichujem,mam rada tuhsie...a potom na to dam sol ,korenie,papriku mletu,majoranku a pazitku na jemno nasekanu...a k tomu baranie roky,alebo Chilli papricku.....a niekedy ak je aj emental...
alzbetka2
už som dávno nerobila a mali sme to radi. Keď náhodou nebola šunka, bola dobrá aj saláma, taká tá obyčajná inovecká...narobil si mi chute, v sobotu budú super raňajky.
lubomirh
Sú to super raňajky pre ťažko pracujúceho. Ja k slaninke podusím ešte 1-2 stredne-veľké cibule. Je to však o chuti každého. Kto má rád cibuľu môže slaninku aj vynechať.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
veľmi vďačné jedlo keď nič nenavarím. Dá sa tam uložiť ozaj všetko.
jezibabka1
no a čo tak cigánsky hemendex? Bez šunky, bez vajíčka, len tak s chlebíkom:)))
sjuz
mňam - rada robievam. Na raňajky - ja mám rada s kečupom, chrenom a rajčinami a cibuľou:))
sracz
Páči sa mi kombinácia šunky a chrumkavej slaniny. Blahoželám! Určite pridám aj svoj variant HAM & EGGS. Videl som komplet Tvojej fototéky jedál - teda zásobu máš akurátnu - na roky. A domáce sladkokyslé uhorky plus cvikla s chrenom (či chren s cviklou?), co caha vozgre zos sinusoch - bašta nebeského raja!
evanaaa
Robím podobne ako Gababu,dochutím si to. Ale robím bud´zo šunky, alebo zo slaniny ( oravská, a pod.). Z tej častejšie ako zo šunky.
viera1
A u nás naopak:najprv vajíčka,na bielka šunka a plátok syra a prikryť šikmo,aby para stekala po pokrievke mimo panvice.Žĺtka sa zatiahnu,šunka ohreje a syr roztopí,tak som to robila malým deťom a tak si to robia dodnes,nuž čo - dedičné stravovanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia