Hemendex

Hemendex
Foto: stefanm
stefanmStefanm, recept pridal: 14. júla 2010 11:27Ďalšie jeho recepty

Ďalšie jedlo z môjho seriálu - "ako sme začínali".

Suroviny

1
porcia
2
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na panvici opečieme plátky slaniny,preložíme ich do tepla , na panvicu dáme plátky šunky a rozbijeme na ňu vajíčka.Opekáme kým bielok nestuhne,osolíme a podávame s opečenou slaninou , sezónou zeleninou a pečivom....Doplňte prosím ďalšie vaše vylepšenia a variácie!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jezibabka1, 14. júla 2010 o 12:12
    IDEÁLNE! Presne takto to robím aj ja, len niekedy na trolinku zatuhnuté vajíčka postrúham tvrdý syr alebo načmáram bambíno v tenkých prúžkoch:) MŇAM:)))))))) a ja mám rada k tomu cviklu:)


  • zitar, 14. júla 2010 o 12:33
    ja mám k tomu rada baranie rohy, pikantné


  • zdezda, 14. júla 2010 o 13:11
    :-))))) jéj spomienka na študentské časy :-)


  • frezia68, 14. júla 2010 o 15:24
    Nedopĺnim,netreba,stačí takto a chutilo by :-)))


  • alexdidi, 14. júla 2010 o 17:42
    ty si už doplnil oproti môjmu receptu o slaninku...i keď tá urobí svoje, ale kalórie, kalórie....kde ste sa podeli moje mladé časy???


  • sovka62, 14. júla 2010 o 19:32
    Ty ale robíš chute! Aj keď s vynechaním slaniny by som sa asi mohla prehrešiť.


  • gababu1, 14. júla 2010 o 21:17
    ...ja davam slaninku,k tomu co da chladnicka...vsetky druhy salam a klobas.....na to vajicka....ja ich prepichujem,mam rada tuhsie...a potom na to dam sol ,korenie,papriku mletu,majoranku a pazitku na jemno nasekanu...a k tomu baranie roky,alebo Chilli papricku.....a niekedy ak je aj emental...


  • alzbetka2, 14. júla 2010 o 22:59
    už som dávno nerobila a mali sme to radi. Keď náhodou nebola šunka, bola dobrá aj saláma, taká tá obyčajná inovecká...narobil si mi chute, v sobotu budú super raňajky.


  • lubomirh, 15. júla 2010 o 05:32
    Sú to super raňajky pre ťažko pracujúceho. Ja k slaninke podusím ešte 1-2 stredne-veľké cibule. Je to však o chuti každého. Kto má rád cibuľu môže slaninku aj vynechať.


  • esi, 15. júla 2010 o 07:24
    veľmi vďačné jedlo keď nič nenavarím. Dá sa tam uložiť ozaj všetko.


  • jezibabka1, 15. júla 2010 o 07:57
    no a čo tak cigánsky hemendex? Bez šunky, bez vajíčka, len tak s chlebíkom:)))


  • sjuz, 15. júla 2010 o 10:44
    mňam - rada robievam. Na raňajky - ja mám rada s kečupom, chrenom a rajčinami a cibuľou:))


  • bambulka51, 15. júla 2010 o 12:29
    netreba doplňať,spapám ...


  • sracz, 15. júla 2010 o 15:30
    Páči sa mi kombinácia šunky a chrumkavej slaniny. Blahoželám! Určite pridám aj svoj variant HAM & EGGS. Videl som komplet Tvojej fototéky jedál - teda zásobu máš akurátnu - na roky. A domáce sladkokyslé uhorky plus cvikla s chrenom (či chren s cviklou?), co caha vozgre zos sinusoch - bašta nebeského raja!


  • evanaaa, 15. júla 2010 o 16:24
    Robím podobne ako Gababu,dochutím si to. Ale robím bud´zo šunky, alebo zo slaniny ( oravská, a pod.). Z tej častejšie ako zo šunky.


  • viera1, 16. júla 2010 o 22:39
    A u nás naopak:najprv vajíčka,na bielka šunka a plátok syra a prikryť šikmo,aby para stekala po pokrievke mimo panvice.Žĺtka sa zatiahnu,šunka ohreje a syr roztopí,tak som to robila malým deťom a tak si to robia dodnes,nuž čo - dedičné stravovanie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist