Heart of Rump Steak fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 24. júna 2014

Tak toto je môj prvý steak doma pripravovaný, úplný laik, budem vďačná zo každú radu...poraďte, okomentujte...

1-2
porcia
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
 ozaj trošku




Postup

  1. 1

    Pripravené odležané a izbovú teplotu majúce mäso...veľmi jemne potreté olejom, osolené a posypané čerstvým korením...

    Heart of Rump Steak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenej panvici opekané 2 minúty z každej strany, po 2 minútach sa na povrchu objavili kvapky , vtedy som prevracala...

    Heart of Rump Steak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zabalila som ich do alobalu, na ktorý som dala tenučký plátok masla a nechala postáť cca 10 minút

    Heart of Rump Steak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu je v reze...nám chutil, chlap sa zalizoval, tak budem rada ak bude nejaká konštruktívna kritika, nech som na budúce lepšia... :-)

    Heart of Rump Steak (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
na prvy krat uplne super :-) s tym solenim su dva zasadne odlisne nazory aj u profi kucharov, da sa dost najst aj na nete, jedna skupina preferuje solenie tesne pred pripravou a druha tesne po, tak si vyber :-), ja solim vzdy hrubozrnnou solou a nesetrim, lebo polovica aj tak odpadne, vypek mozes pouzit na pripravu nejakej redukcie, pohladaj aj tu, alebo na nete. Mas ho taky medium, ja mam radsej medium rare, ale to je uz vec vkusu, ked budes skusat, zistis, aky vam najlesie smakuje, len ho neprepec do bezvedomia :-)
pusta
žiadna kritika, perfektne vydarené, ja by som solila tesne po, aj korenila - avšak naozaj je to len vec vkusu.
5*
2010
90% uspechu je maso , dakde som cital ze v USA len 2% masa su tzv. Prime =restauracna kvalita, prva trieda (v obchodoch sa nepredavaju) druha je Choice a tretia Select. ( odlezanie v ladnicke moc nevyriesi akurat ked sa neda pozor pokazi maso)
potom je viac teorii ako robit steak ako v maju v drahych steak housoch aj ked vacsina robi steak na grille nie na panvici, tu prikladam dve teorie na panvci , vzdy davaju viac oleja a este nim aj polievaju plus na konci pridaju maslo aby dostali farbu a lepsiu chut a prihodia bylinky do panvice na ochutenie .
 www.seriouseats.com/2012/12/the-food-lab-complete-guide-to-...

 forums.egullet.org/topic/119838-the-best-way-to-cook-a-thi...
michalides
to solenie je individualne....ja solim az po grilovani ale ak je dobre vyzrete maso tak to solenie pred grilovanim mu neublizi. Na druhej strane mi raz jeden prazsky masiar poradil nasolit aj den vopred...a zasa sefkuchar Dalibor Navratil mi vravel ze on nesoli vobec aby vynikla cista chut masa, pripravil mi tak steak balltip (vacsi kus masa v tvare srdca pripravovany v jednom kuse, zda sa mi ze zo stehna) a bolo to vyborne. Priprava krasna, dodrzane vsetky pravidla....da sa to vysperkovat omackami, pestami, marinadami, zmesou koreni a tak podobne...ale taky rustikalny steak len so solou a korenim, k tomu dobre pecivo a pivko, to je dokaz ze v jednoduchosti je sila.
radox1
ja robim na kvapke oleja,ale tiez obcas pred koncom hodim do panvice oriesok masla,naklonim panvicu a tym maslom pooblievam maso.oprazene maslo doda steaku taku orieskovu chut.
afataga
steaky sa robia z roznych druhov masa a roznymi sposobmi, napr:


a:


alebo:


atd atd atd
1x leomax
kompot12
Krásne upečený steak len ak ti môžem poradiť nabudúce skús kúpiť trožku prerstenejší kus mäska nech je tam aj trožku toho tuku mäsko ma potom lepšiu chuť :D
kimlo
Včera bol na obed.. len som ho nechal 3 minúty z každej strany, ale nabudúce dám menej... ale bol super:



zuzanka1367
Veru to bola dobrota, ja som len taký opatrný úplný začiatočník, veď škoda mäsa :-) Ten tvoj vyzerá veľmi chutne, vďaka
mariamka
@zuzanka nemam fotku, lebo sa to zblajzlo jednym dychom, tak bolo dobre, aj som zmaturovala :) hovadzie zadne, no uvaz, co z neho, ked to clovek nepozna,, a vraj rump steak, co nespravi clovek pre dieta? bolo tak 7 min. spolu, medium, ostatok v alobale, fajne stavnate, aj omacku som vytunila, happy day :)
zuzanka1367
@mariamka ,ďakujem za pekný komentár, ja som sa tiež cítila, ako pred komisiou, keď som ho prvý krát skúšala :) a lepšie to nebolo ani druhý krát, ale tá chuť za trochu adrenalínu stojí...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia