Havana rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. februára 2016

Na víkendové maškrtenie som upiekla tieto rezy s ďalekej Kuby..neviem prečo sa tak volajú, nepátrala som..ale že sú vynikajúce je nesporné..

20
porcií
60 minút
príprava
1x12/1x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Kakaový korpus:
8 ks
6 PL
6 PL
6 PL
150 g
1 bal
2 PL
Biely korpus:
5 ks
5 PL
5 PL
1 ČL
Krém:
400 ml
5 PL
1 bal
250 g
200 g
500 g
4 PL
400 ml
2 PL
Sirup:
100 ml.
4 PL
z 1 citrónu
Čoko poleva:
150 g
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila cesto na kakaový korpus..celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny a vmiešala som do neho aj vodu..múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala a v malých dávkach preosievala do cesta..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom som pridala ešte mleté orechy v malých dávkach..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. piekol sa 12 min. pokiaľ sa piekol prvý korpus pripravila som si cesto aj na druhý..vajcia som vymiešala do peny s cukrom, pridala som múku s práškom do pečiva a upiekla tak isto ako prvý...

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    upečené korpusy som nechala dobre vychladiť na mriežke..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravila som si krém: v mlieku som vymiešala múku a vanilku..uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť..vymiešala som maslo s cukrom do peny...pridala som aj rum..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    maslovú hmotu som rozdelila na 2 polovice..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    jednu polovicu som pridala ku gaštanovej hmote a dobre vyšľahala mixérom..uložila som do chladničky..druhú polovicu som zmiešala s vychladnutou mliekovou kašou a uložila do chladničky..vyšľahala som si šľahačku a túto som tiež rozdelila na 2 polovice..prvú polovicu som pridala ku gaštanovému krému..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    druhú polovicu som zmiešala s mliekovým krémom..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pripravila som si džem aj sirup...na spodok podnosu som uložila kakaovo-orechový korpus..potrela som ho polovicou sirupu..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    potrela som ho marhuľovým džemom...

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na džem so natrela biely krém..na biely krém som položila biely korpus a potrela som ho zbytkom sirupu..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a potrela som ho marhuľovým džemom..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    na džem som natrela gaštanový krém...celý koláč som uložila do chladničky ...keď všetko poriadne stuhne, vrch polejem čokoládou polevou a ozdobím..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    poliala som čokoládovou polevou a upravila som boky..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    prajem vám dobrú chuť..

    Havana rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

jack
To je paradicka,rozjasnilo to moje licka.vyskusam to jasna vec,toto upecie aj moja pec.kremove lubime 5*davame.
pivonka
@Izabella929 , tvoja rodina sa má! Každý týždeň napečieš dajaký luxusný zákusok a niekedy aj dva. Všetky krásne spracované lahodiace oku aj bruchu. Mňa najviac provokuje tvoje dokonalé krájanie na rezy. Už sme to v jednom komentári rozoberali, máš na to grif. Nech ti to pečie aj naďalej.
zolik
mila @izabella na jednej strane zavidim aj ja tvojim blizkym taketo dobroty, na strane druhej som pre seba rada, ze nevyvaras mne, lebo to by som pri vsetkych Tvojich maskrtach a to nie len sladkych za chvilu vyzerala ako Halina Pawlowska. :-)
ale aspon sa vzdy pokocham peknymi fotkami. za co Ti dakujem.
izabella929
@jack ,budem sa tešiť ak tento výnimočný zákusok upečieš...je veľmi chutný.-)@tatranka , moja milá je veľmi chutný máš pravdu.-)@terinka55 , nuž cukráreň nemám, ale pre mojich milých dnes bude iste veľká dobrota..)@klaudia968 , ja všetkým mojim zákuskom venujem pozornosť, nechcem pokaziť skvelé suroviny..dám si záležať na tom.-)@cesminaz..moje milučké, ty si väčšia šikovnica ako ja...)@monty469 , no aj tento je vydarený a veľmi šťavnatý...)@pivonka , máš pravdu ,prídu si dnes pochutnať na tomto skvelom zákusku..no a krájanie mi zaberá dosť veľa času a vyžaduje trpezlivosť a precíznosť...ale ani mne sa vždy nedarí...@zolik ,u mňa to funguje asi tak, že obuvník chodí bosý a kaderník zarastený...len málo kedy si položím na tanierik zákusok...väčšinou ochutnám len odrezky..ja mám radosť z toho, že sa vydaril...s týmto nie som spokojná, lebo tá gaštanová plnka mi farbila bielu časť...ale čo už...@tetrisss , máš pravdu je úžasne chutný.-)@havino , trafila si sa presne..je aj šťavnatý aj vysoký dosť...aj som sa bála, že tú výšku neustojí...ale už som robila aj vyššie zákusky...v každom prípade vám všetkým veľmi pekne ďakujem za veľmi milé komentáre.-)
kukulienka71
:-) možno sa to niekedy náhodou dozvieme, prečo ten názov...ale určite sú vynikajúce, o tom absolútne nepochybujem. A aj veľmi pekné.
joel
Izka, nádhera ako vždy a to krajanie ani nekomentujem, nech ti to pečie aj naĎalej, si jednička a to nielen na Vareche.
babkamt
pokochám sa na tvojom zákusku, pochválim - však inak sa ani nedá - a rýchlo od receptu preč:-)
izabella929
@mesiar50 ,@kukulienka71 ,má pravdu, boli vynikajúce..)@joel ,nuž, dám si na krájamí záležať, lebo od toho veľa záleží ak som už mala s ním toľko práce.-)@babkamt ,vďaka ti za pochvalu, ale netreba utekať od receptu, bol trošku komplikovaný, ale dalo sa...no a to maškrtenie je na tej úrovni, že len toľko si dám, koľko ja uznám za vhodné...často veru ani neochutnám, lebo sa po nich len tak zapráši.. Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za milé komentáre.-)
sracz
Hviezdičková cukráreň "U Izky" predstavuje opäť bónusový výrobok pre zákazníkov s ušľachtilými jazykmi. Ja, @izabelka929 naozajstná to kúzelníčka s majstrovsky ovládaním varešky a inšieho, opäť nenachádzam slová hodné obdivu Tvojej šikovnosti!
izabella929
@sracz , keby som žila v Amerike, asi by som mala odvahu otvoriť si cukráreň...tu to nemá zmysel..a tak si pochutnávajú moji milí a chvália každý víkend niečo iné.-) nie všetko sa vydarí podľa mojich predstáv, ale i tak sa teším z toho, že sa to vždy minie.-) ďakujem pekne za pochvalu...)
monkak
Krasny kolacik :-) poprosim na akom velkom plech lu sa pecu platy?
izabella929
@monkak , ja som piekla pláty na plechu 27x37cm. ale môže byť aj väčší, nebude zákusok tak vysoký...) nech sa vydarí,...)
remcula
Mistrovské dílo. Já a pečení nejsme moc kamarádi, tohle bych asi nesvedla. :-)
rony21
Pekný deň... zároveň sa chcem aj poďakovať za ďaľší Váš úžasný recept.Koláčik bol opäť skvelý, no a moje foto je toho dôkazom.
izabella929
@rony21 ,ďakujem veľmi pekne za vyskúšanie receptu a zároveň sa teším, že vám chutil..)foto nedošlo asi...nevadí..)
rony21
Tretí pokus...niekedy nás technika neposlúcha
rony21
Milá redakcia...veľké ďakujem za uverejnenie môjho foto - obrázku.