Hašé z hovädziny so syrom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 7. septembra 2014

Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z polievky. Ocenia ho najmä tí, ktorí ešte alebo už Zobraziť celý popisHašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z polievky. Ocenia ho najmä tí, ktorí ešte alebo už nemajú veľa zubov:-))

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 dkg
2 dkg
1 ks
1 ks
1 ČL
3 PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu hašé poznám dva-tri spôsoby. So zápražkou, s bešamelom, alebo so strúhankou. Urobila som si po svojom, bez akejkoľvek múky:-P Z polievky som mala varené hovädzie zadné, ktoré som vkladala do vriacej vody. Robím tak, keď chcem, aby varené mäso ostalo chutnejšie, nevylúhuje sa úplne. Robila som k nemu aj kôprovú omáčku s knedľou. Na hašé mi zvýšil kus asi 20dkg. Pomlela som ho.

    Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som opražila na masti, prisypala som mäso a podliala som ho 2 naberačkami polievky.

    Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso hneď vsiaklo tekutinu, keď sa tak stalo, priklepla som vajíčko a vidličkou som ho miešala v mäse, kým sa poriadne upieklo. Vypla som plyn.

    Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes som dochutila horčicou a pridala som aj strúhaný syr. Môže sa pridať aj korenie, ja som kvôli dcérke nič nedávala. Ako prílohu som upiekla zemiaky s rascou a pripravila som mrkvový šalát s citrónovou šťavou a medom- náš obľúbený:-)

    Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hašé posypané petržlenovou vňaťou nám chutilo, je to ľahšia obmena fašírok a predsa chutná.

    Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kukulienka71
@radost , som rada:-)...že oceňuješ, nie žeich už máš málo:-) dá sa aj z iného mäsa samozrejme, bravčové je tiež veľmi chutné;-)
havino
poviem pravdu, nejedla som haše ešte, ale páči sa mi využitie vareného mäsa na tento účel, ja som si ho predstavila aj na hrianke, či? alebo aj zapečené?
1x jerica
jozka2
velmi dobra kombinacia vyuzita na tisic sposobov,trochu prisposobit chut a mozu sa nim plnit aj zem.placky.5*
pusta
@kukulienka71 , ani sa nepamätám, kedy som robila naposlledy a mám to hašé veľmi rada.
krásny recept, krásne naservírované, krásné foto.
dakujem za pripomenutie :-)
*****
kukulienka71
@babkamt , vďaka ti:-) @zolik , nie som expert na pôvod jedál, neviem ti to povedať. V českej a slovenskej kuchyni je to skoro zabudnuté jedlo, v školskej jedálni sme mávali často. Myslím, že to je také jedlo na zužitkovanie zvyškov, vareného mäsa z polievky, taký ľudový výmysel iste na celom svete praktizovaný:-) ale má to tajuplný názov, priam orientálny, že?:-D možno pochádza odtiaľ...
altyn
Páči sa mi to, lebo okrem mňa nik z rodiny nezje veľa mäsa v polievke. Tak už nemusím odkladať na fašírku, urobím si perfiš obed... :-)))
altyn
P.S. : hodí sa aj parmezán? Alebo radšej eidam...
pacinka
Hašé je tiež jedlo zaradené medzi jedlá dietne v nemocniciach pri ochorení slinivky, alebo žlčníka, samozrejme bez syra, ošidené, iba pomleté uvarené chudé mäso zaliate vývarom bez tuku, podáva sa s varenými zemiakmi. Pekný recept.
zolik
@kukulienka71 vdaka za odpoved. Nikdy som sa s tymto nazvom a ani jedlom ako takym nestretla. Naozaj zaujimay nazov. Ja som dokonca tipovala na madarsku kuchynu, ale to len preto, ze mi to slovo hasé pripomenul halaslé ;-) Ale aj @pacinka pridala informaciu.
evanaaa
Už niekoľkokrát som mala v úmysle robiť hašé, nabádali ma k tomu spomienky na závodnú kuchyňu, kde mi celkom chutilo, ale aj keď ja dávam do polievky aj kilo mäsa, má ho kto zjesť ( môj muž), takže na haššé, by som musela kúpiť zvlášť. Možno raz......
evanaaa
Napadlo ma - to hašé bolo zapečené, dávali nám ho pekne v kockách, možno je naň viac receptov, asi s tým bešamalom sa zapeká najlepšie.
medovnicek
toto je výborný nápad ako minúť zvyšné mäso z polievky, recept si ukladám
danka006
Včera sme robili s dcérou niečo podobné, čo sme nazvali "hašerula", pomleré mäso sme zmiešali s nastrúhanými zemiakmi, vajcami, cesnakom, cibuľkou, majoránkou, korením a soľou a dali sme to zapiecť. Bolo to super, môžem doporučiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia