Haruľa (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Na rýchly obed,alebo večeru som pripravila haruľu. Je to obyčajná, klasická haruľa. Keď sme prejedení mäsa, dobre padne.

15
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na pripravu haruliek.
  2. Postrúhame si zemiaky , cibuľu aj cesnak.
  3. Do postrúhanej zmesi pridáme vajce, hladku muku, soľ, korenie, majoranku a racsu.
  4. Z hmoty na oleji na panvici vypážame haruľky, ja robím menšie,ľahšie sa obracajú a sú aj chutnejšie. Potom ich vyberieme na tanier,kde dáme kuchynskú papierovú utierku, aby popila zvyšný tuk. Podávame s mliekom , alebo so zakysankou, prípadne kefírovným mliekom.