Haruľa fotorecept

dorisaDorisa, 64 ročná žena, Žiar nad Hronom, 12. decembra 2010 23:01
Ďalšie jej recepty »

Haruľa (fotorecept)Foto: dorisa

Na rýchly obed,alebo večeru som pripravila haruľu. Je to obyčajná, klasická haruľa. Keď sme prejedení mäsa, dobre padne.

15
porcií
20 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

700 g
1 ks
3 PL, na zahustenie
1 PL
1 ks
2 stručiky

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na pripravu haruliek.

    Haruľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postrúhame si zemiaky , cibuľu aj cesnak.

    Haruľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do postrúhanej zmesi pridáme vajce, hladku muku, soľ, korenie, majoranku a racsu.

    Haruľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z hmoty na oleji na panvici vypážame haruľky, ja robím menšie,ľahšie sa obracajú a sú aj chutnejšie. Potom ich vyberieme na tanier,kde dáme kuchynskú papierovú utierku, aby popila zvyšný tuk. Podávame s mliekom , alebo so zakysankou, prípadne kefírovným mliekom.

    Haruľa (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 6 ľudí (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist