Harlekýn fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. apríla 2016

A hneď dodám, že podľa Izky..lebo som si opäť prispôsobila tento vynikajúci zákusok podľa svojho vkusu a gusta...samá čokoláda až srdce jasá..

20
porcií
55 minút
príprava
3 x 10 minút
na 180 °C

Suroviny

3 x čokoládové cesto:
4 ks
4 PL
3 PL
1 ČL
2 PL
Parížska šľahačka:
750 ml
300 g
Parížsky krém biely:
200 g
250 g
4 PL
2 bal.
Čoko poleva na vrch:
200 g
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravila som si cesto čokoládové 3x..do pravého harlekýna sa pridáva kakao, ja som zvolila pre mozaiku strúhanú horkú čokoládu...v miske som vymiešala 4 celé vajcia s kryštálovým cukrom do peny...zmiešala som múku s práškom do pečiva a preosievala v malých dávkach do cesta..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a pridala som strúhanú čokoládu..cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. pokial sa jeden korpus piekol , stihla som si vymiešať cesto na druhý korpus a potom aj na tretí..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    parížsku šľahačku som si pripravila deň vopred...šľahačku som vyliala do rajnice, polámala som do nej čokoládu a nechala prejsť pomaly varom..nechala som ju vychladiť a dala som ju stuhnúť do chladničky..ráno som ju vyšľahala a rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť..tú potrebujem na zdobenie..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    biely čokoládový krém som si tiež pripravila deň vopred..bielu čokoládu som nechala roztopiť nad parou, nechala som ju trošku vychladiť a pridávala som do nej po lyžici mascarpone a zašľahávala...dala som stuhnúť do chladničky..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na spodný korpus som natrela horúci džem..nechávam ho zohriať na horúco preto, lebo potom mi pri krájaní zákusku nesteká po bokoch...

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na džem som natrela prvú polovicu parížskej šľahačky..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    položila som druhý korpus a potrela som ho znova horúcim džemom..a natrela som celú dávku bieleho krému...

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na biely krém som uložila dlhé piškóty...namáčala som ich v zbytku jahodového džemu, ku ktorému som pridala deci vody a nechala zovrieť...

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na piškóty som uložila druhú polovicu parížskej šľahačky...

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a položila som posledný tretí korpus...koláč som dala na noc do chladničky a zaťažila som ho knihou a 3 kg. cukru.. ráno som ho vybrala a poliala čokoládovou polevou..robila som schválne také hrudky na vrchu, aby mi držalo zdobenie a nie len to, aby vyzerala tak honosne čokoládovo...

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a poliala čokoládou...na hrubo čokoládou...nech je skutočne herlekýn až po uši v čokoláde namočený...)

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    horúcim nožom pokrájala na rezy...no skutočné čokoládovanie.-)

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

jack
Nesklamala si Izka.Nádhera ako vždy,netrebalo by ma 2 krát núkať.Krása.
torticka
Joj, ako by som si ho dala. Mňam. Izka, si vynikajuca cukrarka. Mas cukraren?
chica114
Vy ste vyucena cukrarka? Ked take prekrasne kolaciky robite :) kolacik musi byt ozaj chutný, krasne foto a 5*
haji
@Izabelko jsi cukrářka čarodějná, tvá díla jsou pro mě důkazem lidské tvořivosti ve sladkém kabátku. Krásný a jistě chutný Harlekýn mi nadělal chutě!!
sracz
... čo je pravda, je pravda, Izka milá! To, že si doslova "čokoholíčka" už od dávna vieme! Ale vieš aj Ty, @izabella929 koľko ctiteľov Tvojich sladkostí máš na svedomí, čoby veliaci admirál, 5*_ový generál i maršál najvyššieho rangu?!?
1x rela
jamarlen
uložené, no s velkým zármutkom - radšej by som bol tomu koláčiku mne predloženému na tom tvojom tanieriku:)
havino
Izka moja, dľa môjej chuti a veľkej chuti, neodolala by som tomu kúsku na tanieri
izabella929
@chica114 , nie som vyučená cukrárka, ani kuchárka...je to iba môj naj koníček...robím to s láskou pre tých, ktorým milujem...to je všetko...a nevlastním a ani neplánujem mať cukráreň....tí čo ma tu už dlhšie poznajú vedia, že milujem čokoládu...a zákusky z nej sú vynikajúce...Všetkým vám, ktorým sa môj takto vyšpekulovaný harlekýn páči,ďakujem za krásne slová chvály i za hviezdičky...ste zlatí a ja vás mám všetkých rada a vážim si vaše milé komentáre.-)
mesiar50
Excelentný zákusok od excelentnej cukrárky.
Máš moju najhlbšiu poklonu.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
monty469
Milá Izka, máme tu ďalšie umelecké dielo. Krásny zákusok, hodný majstra. Už sa asi opakujem, ale si najcukrárka. Obdivujem tvoju zručnosť. Každý týždeň nám ponúkaš nielen zákusky, ale doslova umelecké diela.
babkamt
Izka, výtvory z tvojej kuchyne si každý týždeň nenechám ujsť. Na tvoje zákusky sa nedajú použiť iné slová ako slová chvály. Pozdravujem ťa:-)
staja
Izka, toto je ďalší kúsok hodný profesionála - labužnícky a zároveň pastva pre oči.
tiginko
sladké umelecké dielko, ako vždy. Peknú nedeľu Izka :-)
rela
@izka , aj moje srdce by zajásalo keby sa mi tu teraz objavil kúsok Tvojho skvostného koláčika. Musím vyprovokovať dcéru, aby taký upiekla podľa Tvojho receptu. Tiež sa pripájam k predchádzajúcim chválospevom a dávam 5*
izabella929
Som teraz nesmierne dojatá z vašich príspevkov..( na jednej strane sa teším z vašich nádherných slov a súčasne mi po prvý krát cupkajú slzy na klávesnicu...toto sa mi ešte nikdy nestalo, hoci som prešla obrovským životným trápením..Ďakujem vám z celého srdca, že si vážite a oceňujete dielo mojich rúk..nikdy sa mi toľko úcty nedostalo za moju prácu..Nech vám Boh dá všetkým veľa zdravia...
ancicka
Neviem ako ,ale cez tablet mi to bonne. Na jednickou.
izabella929
@3sandra3 ,neviem, či sa nemýliš, ale ďakujem pekne.-)@ancicka ,nevadí,podstatu veci som pochopila..si milá.-)@dzejsik ,potešilo ma tvoje hodnotenie...všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-)
kukulienka71
Krásny, pracný a chuťovo iste výborný, Izka. Vrstvenie tvojich všakovakých rezov ti určite robí radosť, dá sa donekonečna obmieňať a vždy vyzerá a chutí inak:-)
izabella929
@zazanka1367 ,neotvorím cukráreň...už som to vzdala..@mika , vďaka za pochvalu.-)@kukulienka71 , viem, že všetky moje rezy sú na jedno kopyto, ale dnes som mala trošku času a prešla som všetky webové stránky o pečení a tam je to tak isto, líšia sa iba rôznymi plnkami...myslím, že niet už čo vymyslieť, len urobiť to čo robím, vždy preonačím každý rez podľa svojho vkusu, aby neboli fádne..ale dodám, že vždy je to o inej chuti...)@skavkabis , vysvetlím aj to...môj syn bol v Česku minulý týždeň..a keď došiel mi hovorí...maminka boli sme s kamarátom v cukrárni a ja som chcel pre teba niečo nové inšpiratívne odkukať...zaujala ma torta Harlekýn...bola na pohľad nádherná, ale vieš cukrárenská...ešte som sa odhodlal a pýtal som si rez Harkelkýn...bol vynikajúci a myslím že s parížskou šľahačkou...maminka upečieš? jasné že upečiem a som googlila..našla som tam rôzne variácie, ale je isté, že sa mi nepáčili...použila som iba časť z tých receptov a ostatné som si podľa seba doladila..keď ho ochutnal povedal, tak tento tvoj maminka je vynikajúci teda omnoho lepší, než ten v Prahe..a nepátrala som vôbec prečo sa tak volá, veď nakoniec, to že mu viac chutil tento môj bolo vlastne povedané rečou Harlekýna toho pravého..Ďakujem vám veľmi pekne za vaše milé komentáre.-)
slavkabis
@Izabella929 (2.5.2016 19:20) Ďakujem za vysvetlenie. Veľmi poteší takáto pocvhala od syna (alebo od iného človiečika) ☺
nech sa darí nielen v pečení