Hamburger so zapečenou bryndzou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso spolu so slaninou poriadne zomelieme, ideálne dvakrát. Zamiešame pokrájanú feferónku, cibuľku, cesnak a časť byliniek podľa výberu. Zmes rozdelíme na štyri rovnomerné guľôčky, ktoré niekoľkokrát hodíme o stôl, aby držali lepšie pokope.
  2. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Očistený zeler nakrájame na hranolčeky, sprudka opečieme na panvici a dokončíme v rúre. V inej rozpálenej panvici 4 minúty z jednej a 4 minúty z druhej strany upečieme utľapkané a dochutené hamburgery. Prikryjeme ich bryndzou a chvíľu necháme dopiecť v rúre.
  3. Dopečené hranolčeky zmiešame so zvyšnými nasekanými bylinkami. Pečivo rozrežeme a vyskladáme hamburger so zeleninou podľa chuti.