Hamburger so zapečenou bryndzou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Hovädzie mäso spolu so slaninou poriadne zomelieme, ideálne dvakrát. Zamiešame pokrájanú feferónku, cibuľku, cesnak a časť byliniek podľa výberu. Zmes rozdelíme na štyri rovnomerné guľôčky, ktoré niekoľkokrát hodíme o stôl, aby držali lepšie pokope.
- Rúru vyhrejeme na 180 °C. Očistený zeler nakrájame na hranolčeky, sprudka opečieme na panvici a dokončíme v rúre. V inej rozpálenej panvici 4 minúty z jednej a 4 minúty z druhej strany upečieme utľapkané a dochutené hamburgery. Prikryjeme ich bryndzou a chvíľu necháme dopiecť v rúre.
- Dopečené hranolčeky zmiešame so zvyšnými nasekanými bylinkami. Pečivo rozrežeme a vyskladáme hamburger so zeleninou podľa chuti.
|