Hamburger so zapečenou bryndzou

Michal Bobovčák
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 31. mája 2016
Hamburger so zapečenou bryndzou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g (alebo stehno)
100 g
1 ks malá
1 ks malá
2 strúčiky
 čerstvé (tymian, majorán, oregano...)
4 ks hamburgerová
 ľubovoľná čerstvá alebo nakladaná
125 g
3 ks stredná
250 ml
100 g
50 g
1,2 kg




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso spolu so slaninou poriadne zomelieme, ideálne dvakrát. Zamiešame pokrájanú feferónku, cibuľku, cesnak a časť byliniek podľa výberu. Zmes rozdelíme na štyri rovnomerné guľôčky, ktoré niekoľkokrát hodíme o stôl, aby držali lepšie pokope.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 180 °C. Očistený zeler nakrájame na hranolčeky, sprudka opečieme na panvici a dokončíme v rúre. V inej rozpálenej panvici 4 minúty z jednej a 4 minúty z druhej strany upečieme utľapkané a dochutené hamburgery. Prikryjeme ich bryndzou a chvíľu necháme dopiecť v rúre.

  3. 3

    Dopečené hranolčeky zmiešame so zvyšnými nasekanými bylinkami. Pečivo rozrežeme a vyskladáme hamburger so zeleninou podľa chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia