Halušky s tvarohom

Halušky s tvarohom
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 18. februára 2011 16:39Ďalšie jeho recepty

Dnes som robila dcére halušky s kyslou kapustou, napadlo ma,že trocha oddelím a urobím mojmu priatelovi halušky s tvarohom. Tieto ja nemusím a on ich zbožňuje.

Suroviny

2-3
porcie
20
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky postrúhame, priáme soľ, polohrubú múku a vypracujeme cesto. Do veľkého kastróla dáme variť vodu,ktorú osolíme. Cez haluškáreň vhadzujeme do vriacej vody halušky, ktoré po uvarení vyberieme. Opláchneme pod tečucou vodou a dáme ich do misky. Roztopíme maslo, na halušky rozhodíme tvaroh, premiešame a polejem maslom. Dochutíme soľou a na vrch dáme upraženú slaninku(ja som mala len oravskú).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alzbetka2, 18. februára 2011 o 17:51
    @dorisa , skús uvarené halušky neopláchnuť po uvarení vodou, budú oveľa chutnejšie :), aspoň podľa mňa. Jednak zmyješ všetko dobré z nich a potom sú aj studené...


  • danculka, 18. februára 2011 o 19:10
    Na toto mám chuť už dávno,ale sama,ja robievam s podmaslím a s tvarohom....,dík za nápad..


  • kucharronald, 18. februára 2011 o 19:17
    Ani ja ich nepreplachujem, budú mať takú inú chuť :)) Predvčerom sme mali halušky, ale s bryndzou :))


  • jegor, 18. februára 2011 o 19:20
    ja tam dam maslo s oprazenou cibulkou dik za napad zajtra mame na obed


  • babidka, 18. februára 2011 o 19:51
    tak JA mam s tvarohom samnajradsejsie :-) ale bez slaninky ....Je to pre mna "jedlo prvej volby" ked nemam cas na vyvaranie , necitim sa dobre , som prihladna a potrebujem rychlo nieco hodit do skvrkajuceho zaludka ,mam zlu naladu ...a ked som sama doma a nemusim pocuvat frflanie : zasa halusky s tvarohom?


  • jerica, 18. februára 2011 o 22:06
    Vlasti,ja ich tiež zbožňujem,teraz manžel berie také lieky čo nemôže nič od kapusty ani kyselé , tvaroh je dobrý nápad:-)


  • ancicka, 19. februára 2011 o 13:40
    Ja ked omastím maslom tak už slaninku nedávam.Ale môže to mať zaujímavú chuť.Vyskúšam.A ešte...ked sú halušky uvarené,vtedy vyplavajú na vrch,ja ich zoberiem celé do drezu a zalejem studenou vodou.Vtedy klesnú a scedím ich,ony neochladnú a sú také ako keby vôbec neboli preplachúte.


  • cica2, 19. februára 2011 o 19:05
    výborná mňamka!!!


  • marienka44, 19. februára 2011 o 20:11
    @Dorisa ,aj ja som dnes varila halusky, ale ja nemam haluskaren /ani neplanujem kupit dalsiu haraburdu/, ale ich hadzem do vriacej slanej vody z dienka. tak ma naucila moja mama a zvyk je zelezna kosela. :-).
    Tiez som robila dva druhy: bryndzove podla @Sracz a s tvarohom a so slaninkou. Bryndzu kupujem u nas v spec. obchode pravu, ovciu zo Zazrivej bez pridavku kravskeho syra. Tvaroh je dobry a zdravy na svaly, kulturisti ho jedia na kilá. Ja som porciu zaniesla aj mojej imobilnej 92-ročnej svokre, ktora lezi na posteli a ona nikdy nevarila za mladi zemiakove halusky. Tak sa snazim ju preorientovat na nase stredoslovenske jedlo. :-)


  • dorisa, 19. februára 2011 o 20:15
    @marienka44 , veru, tvaroh je veľmi zdravý, ja ho mám najradšej s cestovinami,poliatými smotanou-pochuťkovou. Ale priateľ ma rad halušky. Ďakujem za komentáre všetkým.


  • sjuz, 19. februára 2011 o 20:38
    aj môj syn len s tvarohom a so slaninkou:), tak robievam vždy také pre neho a bryndzáky pre nás....:)


  • brigita, 20. februára 2011 o 03:59
    Keď budeš mať čerešne tak ich uvar ako kompót a daj do halušiek z tvarohom aj z vodou , pomiešaj a vyskúšaj je to fantastické


  • esi, 20. februára 2011 o 07:31
    Ja najskôr halušky trošku na panvici s trochou masti pripekám bez miešania, len tak jemno do zlatista.(nie na veľmi silnej platni ). Poobraciam, aby boli halušky pekne pripečené, potom pridám tvaroh jemne poprehadzujem, len aby sa ten tvaroh prehrial. Na to usmaženú cibuľku, posoliť a je to ozaj mňamkové.
    Tento recept priniesol do rodiny manžel od Zlatomoravecka. S týmto si ho vždy kúpim.


  • bejda7, 20. februára 2011 o 11:11
    Aj mne viac chutí tvaroh na slano ako na sladko:)


  • dorisa, 20. februára 2011 o 11:39
    @brigita , ja mám svoje kompoty aj čerešňové. Zdá sa mi to čudné, ale skusim! Ďakujem zaa komentáre.


  • evanaaa, 21. februára 2011 o 22:32
    Zatiaľ som halušky robila len s bryndzou, s tvarohom nie, tiež ich neoplachujem, ale tak, ako Esi dám na panvicu na masť vyškvarenú zo slaninky, ale nie na všetku, poopekám a potom dám bryndzu ( vy tvaroh). Ale môžem skúsiť aj s tvarohom, počítam s tým, že má to byť ten hrudkový, jemný sa asi nehodí.


  • janger, 21. februára 2011 o 23:00
    Dobry napad, lebo bryndzu tu nekupim. Tak niekedy ich vyskusam takto.


  • dadka45, 10. marca 2011 o 16:41
    zajtra varím halušky-strapačky s tvarohom pre synov a manžela a dcéra zas miluje zo syrokrémom ,tiež sú fajné .


  • jozka2, 19. februára 2014 o 01:03
    jaj marienka tak ja by som sa dala pozvat na tvoje halusky rukou hadzane,tie maju uplne inu chut ako hadzane I ked ich pre nedostatok casu velakrat robim a s btyndzou a slaninkou,alebo tvarohom a maslom omastene aj skapustou nezahodim a na vrchu plllno dobre vyskvarenej slaninky,to je dobrota.


  • dorisa, 19. februára 2014 o 09:12
    Marienka hádam bude reagovať.


  • simushkka, 20. mája 2014 o 18:14
    ja mám tiež najradšej s tvarohom a pridávam aj trochu biely jogurt, aby neboli suché


  • dorisa, 20. mája 2014 o 20:08
    @simushkka , aj ja uz trocha rozriedujem tvaroh.....a milujem halusky aj cestoviny ešte na vrch so smotanou



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist