Halušky s lečom

Halušky s lečom
margaretka28Margaretka28, recept pridal: 4. októbra 2012 11:19Ďalšie jeho recepty

Možno ste si práve povedali, že čo je to za recept.:-) Ja viem, halušky a lečo zvládne každý,ale skúsili ste to jesť spolu? Ak nie, tak vyskúšajte, robievala to ešte moja babka a nám to chutí, možno bude aj Vám.:-)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cibuľu pokrájame a speníme na oleji,pridáme pokrájanú papriku, posolíme a dusíme, po chvíľke pridáme rajčiny a udusíme do zmäknutia, zahustíme vajíčkom, dosolíme a pokoreníme ml. čiernym korením.

2

Na halušky, zmiešame múku s vajcom a vodou, posolíme a klasickým spôsobom uvaríme halušky.Pokvapkáme olejom, premiešame a podávame s lečom, posypané tvrdým syrom.Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 4. októbra 2012 o 12:47
    @radox1 ,myslím si , že si to zaklincovala:-(
    @margaretka28 určite máš zaužívané svoje prílohy,tak ich nemusíš meniť, nemusí to byť zlé,je to len o chuti , ja som sa tiež čudovala keď priateľka nás ponúkla lečom a k tomu ryža,u nás doma sme to tak nerobievali a po ochutnaní dokonca s tou ryžou , bolo výborné. Ja napríklad nemám rada v leči vajíčka,mne to príde ako mokré vajcia,ale komu to chutí , tak veru nech si také spraví.
    Ja mám rada jednoducé lečo , cibuľa,paprika a rajčiny,soľ , cukor. dokonca na dobrej masti. Ale to je zas , len moja chuť.


  • horalka66, 4. októbra 2012 o 12:58
    fajn receptík ja to robievam tiež,ale ešte aj pridávam klobásku,aby môj chlap mal dušičku na mieste,že je to mäskové :-)


  • kimlo, 4. októbra 2012 o 12:59
    Pre mňa zase musí byť v leče okrem vajec aj dobrá domáca údená klobása a ešte si k tomu pridávam horčicu. A s čerstvým chebom :-)


  • afataga, 4. októbra 2012 o 13:07
    tak presne to som si povedala, vidis mi do hlavy? :-) je to trochu zvlastna kombinacia, ochutnala by som, ale bez toho vajca, tiez to nemam rada


  • margaretka28, 4. októbra 2012 o 13:41
    :-))))) Presne takéto komentáre som očakávala, áno je to možno trochu divné, ale dobré, ako ked si spravíte zeleninovú omáčku na cestoviny a halušky sú vlastne tiež cestoviny, ako napísala@jerica , je to o chuti a samozrejme nikomu to nevnucujem, čo sa týka klobásky, tak tú do leča dávam aj ja, ale to ho potom jeme s chlebom, sem mi to nepasuje.:-)


  • lusinkab, 4. októbra 2012 o 13:42
    vies co a veru,ze vyskusam ked zozeniem paradajky za normalnu cenu (kedze teraz su tu neuveritelne predrazene $9 za kilo,blaaaazni) tak urobim,uz ked nemozem mat s bryndzou a fajnou adidas slaninkou tak aspon takto :-) ved leco milujem a aj halusky :-) ulozene v KK


  • marianne, 4. októbra 2012 o 14:10
    A mna by si Ty @margareka veru uhostila.Ja som lecozravec aj haluskozravec v jednom,zjedla by som, ani okom nemihla.Palcek hore za odvahu to sem dat,nikdy som takuto kombinaciu nejedla,ale zo zvedavosti spravim a ak zachuti,budem robit a ver ze zachuti.Doma nepochodim,to me je jasne,ale aspon viac mi zostane:-)Raz sme boli u kolegu v Prievidzi a tvrdil,ze oni nikdy nejedli doma zemiaky s reznom.Iba s ryzou alebo cestovinami !! Tak som prvy krat v zivote jedla rezen s ryzou a bolo to takr dobre,ze ja to jedavam aj doma.Mne to zachutilo.


  • marianne, 4. októbra 2012 o 14:12
    @lusinkab fakt 9$? ci pana,ja by som tam gate prejedla.....


  • jerica, 4. októbra 2012 o 14:37
    @kimlo tak ako ty,to sú tie pravé chute mojej polovičky .


  • margaretka28, 4. októbra 2012 o 14:40
    @marianne , vidíš aké máme všeliaké chute, ked spomínaš ten rezeň s tou ryžou, spomenula som si na svojho bývalého šéfa z práce, on bol naučený na rezeň so zemiakmi a ked šiel prvý krát na obed k svojej žene, vtedy ešte neboli svoji a on tam bol pozvaný na obed, no a uhostili ho rezňom s ryžou a ešte aj kompotom, pozeral na to a nevedel čo má robiť.:-) Ale nechcel uraziť budúcu svokru, tak jedol a chválil, hoc mu to ani dolu krkom neklzalo.:-))) No a ked sa oženil, nemohol mať ani výhrady, ved pred tým chválil a chutilo mu, tak sa naučil aj na rezeň s ryžou a už sa mu to nezdlo také divné, ako prvý krát.


  • lusinkab, 4. októbra 2012 o 14:42
    no to vazne @marianne lebo nie je sezona ako kupis aj za $6 ale to ani nechuti ani nevyzera ako paradajky,no a ked je sezona tak na trhu sa daju kupit fajnucke z farmy $1 za kilo ale teraz papkam jahody kedze normalne su tiez drahe ale teraz dopredavaju a v nedelu som kupila 3 kila za $5 takze aspon nejaka utecha :-)


  • marianne, 4. októbra 2012 o 15:04
    @margaretka ja uprednostnim ryzu aj k rybe aj kelovym fasirkam,tak mi chuti.Sa mi muz smeje,ze sa chvilu budem mat oci v cinskych parametroch:-) keby bolo na mne tak zemiaky nevarim vobec a to som Kysucanka.(zemiaky-zlato Kysuc) Ale on je zemiakovy,moze ich denne.Tak mam vzdy uvarene oboje. A rezen mam najradsej s ryzou.@lusinkab ale mate tam zase ine super papanice,kopec lacneho avokada,manga,ananasu....


  • izabella929, 4. októbra 2012 o 15:32
    @margaretka28 , toto robievam často...keď ma naháňa čas, skočím do špajze prihrejem lečo, zatiaľ urobím halušky, alebo nokedle a parádna večera...občas dám aj domácu klobásku a veru niet lepšie jedlo na svete.-))) máš ich krásne.-)))


  • lusinkab, 4. októbra 2012 o 15:40
    @marianne no ved to aspon nieco :-) ale najviac co ma tesi su morske ryby a potvorky kedze chodime skoro kazdy den na ryby ale vies ako to je kazdy chce to co nema,ja by som hned menila za moje oblubene slovenske dobrotky,este ked som bola v UK tak som si stale do zasoby nanosila ale tu sa priniest nic nedalo okrem jednej flasky becherovky,ale co ma tesi aspon je tu moja milovana kysla kapusta :-)


  • marianne, 4. októbra 2012 o 15:43
    @lusinkab Tak tie rybky vam v dobrom zavidim ak sa to da:-) A ako si sa Ty z UK do Australie dostala? ak chces napis mi na mchrenscova@gmail.com


  • lusinkab, 4. októbra 2012 o 15:52
    @marianne ono to bolo vsetko trosku narychlo ale ja ti to popisem do emailu :-) pridam ti len zopar foteciek co sme zatial vylovili :-)


















    dufam,ze sa @margaretka28 nenahneva :-) ale toto by som hned menila za bryndzu,slaninku,klobasky,parenicu,udene masko :-) och jaj mamke som nakazala,ze ked pridem tak chem mat slovenske hody :-)


  • dajanca, 4. októbra 2012 o 16:34
    mám rada lečo, či už s chlebíkom, so zemiakmi, s ryžou, tak prečo nie s haluškami, tie mám tiež rada... určite vyskúšam :-) vďaka za typ...


  • marianne, 4. októbra 2012 o 17:06
    tak to uz je ina kava,vsetko z toho lubim:-)


  • margaretka28, 4. októbra 2012 o 17:48
    @lusinkab , je to v poriadku, sú to parádne úlovky, ale neviem či to lúbim, nikdy som to nejedla.:-))))


  • afataga, 4. októbra 2012 o 18:24
    @lusinkab robis mi neskutocne chutky :-) teda az na toho kraba, mne to je luto zive svacnut do vriacej vody, tak som sa rozhodla, ze bez toho vyzijem a to aky krab? ked ma modre nohy?


  • lusinkab, 5. októbra 2012 o 07:47
    @margaretka28 dakujem :-) a @afataga no toho kraba bolo aj mne luto ale nechali sme ho aspon cez noc poplavat este v umyvadle a do hrnca ho dal priatel kedze ja som na to tiez srdce nemala.Tento krab sa vlastne vola Modry krab (blue crab) koli jeho sfarbeniu a v skutocnosti ta modra je este vyraznejsia. @marianne poslem na vymenu :-)


  • eraserhead, 5. októbra 2012 o 09:05
    @lusinkab kraba si mala samčeka alebo samičku? lebo samička niekedy máva v sebe vajíčka ( Samček má na bruchu časť panciera - chvost v tvare ostrého trojuholníka, samička má trojuholník zaoblený). Ja som sa nedávno tiež babral s krabmi robil som krabie tyčinky




  • lusinkab, 5. októbra 2012 o 09:19
    @eraserhead vies co pravdu povediac som si nevsimla :-) ale vajicka dnu nemal tak bud to bol chlap alebo neoplodnena samicka :-) my sme ho zjedli len tak na posodenie kedze sa nam zadaril chytit iba jeden ale planujeme kupit specialnu sietku na kraby tak potom ked sa nam zadari viac vyskusame aj nejake ine dobrotky :-) inaksie dakujem najblizsie ked sa pritrafi tak si vsimnem ten chvostik :-)


  • verads, 5. októbra 2012 o 10:25
    Margaretka28 aj my sme to doma takto jedávali a je to práveže vyborné a môj otec zvykol aj tak , že spravil lečo a ked bolo dopoly mäkké tak tam dal hrnček ryže. A mali sme to velmi radi aj to niektorí den vyskúšam. A neviem čo je na tom divné , ja zvyknem kura na paprike s lečom a k tomu halušky , je to skôr madarské jedlo , ja som tiež madarka .....


  • margaretka28, 5. októbra 2012 o 10:32
    @verads , dakujem, aj mne sa to zdá normálne, ale vedela som, že ked to dám na varechu, budú sa niektorí čudovať,nedá sa vyhovieť každému a každý nech si varí čo má rád.:-)


  • zinnajdha, 5. októbra 2012 o 12:02
    radox1- provokatér ? - : )


  • margaretka28, 5. októbra 2012 o 15:15
    @zinajdha , taký ako on ma nenas...ú.:-)


  • hralka, 6. októbra 2012 o 08:47
    ja toto leto fičím na leče každý deň.Jem ho síce s chlebom,pretože to raňajkujem,ale chutilo by to s akoukoľvek prílohou,či je to ryža,zemiaky a keby zostali halušky,tak aj s tými by som to zjedla.Je to o chuti každého.Bežne robievam kurča,krkovičku,karé ale aj dávnejšie hovädziu pravú roštenku práve na paprike a paradajkách a k tomu viac sedela ryža.Tak prečo nie halušky????? A čo sa týka rezeň a ryža je na dolniakoch normálne aj u nás sa to jedlo hlavne so zemiakovým šalátom,ale nie so zemiakami,čiže potom s ryžou.


  • alona, 6. októbra 2012 o 23:45
    my to tak tiež robievame s haluškami ale v leče musíme mat kuracie mäsko


  • margaretka28, 8. októbra 2012 o 13:29
    @hralka , @alona , dakujem.:-)


  • tinca, 8. októbra 2012 o 15:13
    áno chutia výborne, aj ja som ich tu kedysi pridala:)


  • margaretka28, 8. októbra 2012 o 19:30
    @tinca vdaka, kukla som aj Tvoje, aj okomentovala.:-))


  • evanaaa, 8. októbra 2012 o 21:19
    Aj nám mama robievala lečové rizoto,síce my ako decká sme to jesť nechceli, no neskôr som zistila, že sa to jesť dá, ale varilo sa to spolu, tak ako spomína vyššie aj @verads , a lečo do paprikášu - veď tam ide aj paprika, paradajka, cibula, prečo nie?


  • kukulienka71, 11. marca 2014 o 15:11
    @margaretka28 ,mala som otvorené lečo a včera som naďabila na tvoj recept,urobila si mi chute,tak sme ho dnes mali na obed,ale bez vajca a so škvarenou slaninkou.Mama zvykla halušky s lečom,ďakujem za pripomenutie,skvelé jedlo,odporúčam!



  • margaretka28, 11. marca 2014 o 17:10
    @kukulienka no s tou slaninkou si aj mne narobila chute, musím niekedy vyskúšať, u nás je to hlavne v lete oblúbené :-) dakujem za peknú fotečku :-)


  • daguska, 11. marca 2014 o 17:26
    Takuto kombinaciu som nejedla,ale urcite sa mi recept hodi,ak sa dakedy daco zvysi,vhodne skombinujem.Moja babka robievala leco s ryzou,otec zasa s kyslou smotanou a veru s vonavym domacim chlebom to bolo vynikajuce.Pamatam,ze v roku 1984 bolo malo zemiakov.Vtedy sa jedlo skoro vsetko s ryzou. A Taliani jedia rezen so zemiakovmi gnocci,ci ako sa vlastne spravne volaju talianske cestoviny zo zemiakoveho cesta-ñoky?


  • margaretka28, 11. marca 2014 o 17:28
    @dagu ška a v Chorvátsku som jedla rezeň so špagetami a račinami a tiež mi to pršišlo divne ale chutilo nám to :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist