Halušky s kapustovou vodou

mariamka - fotkamariamka, 13. apríla 2014
Halušky s kapustovou vodou
Foto: mariamka

Váhala som, či to sem dať, ale inšpirovala ma p. Mijaita otázkou, čo so šťavou z kyslej kapusty. Doposiaľ si ju manžel lieval na Zobraziť celý popisVáhala som, či to sem dať, ale inšpirovala ma p. Mijaita otázkou, čo so šťavou z kyslej kapusty. Doposiaľ si ju manžel lieval na cestoviny, nedalo mi to a vyskúšala som verziu so zemiakovými haluškami. Už sa nedivím, že mu to chutí :) Berte to ako tip.

Suroviny

5-6 ks
 podľa potreby
 z kyslej kapusty




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame. Pridáme toľko múky, až "varecha stojí" - tak som to niekde počula a je to pravda. Množstvo múky záleží od toho, aké vodnaté sú zemiaky. Ja vajce nedávam, halušky sú potom tvrdé. Takže kľudne vyskúšajte prvú várku, keď sa halušky rozvárajú, pridajte múku. Halušky uvaríme v osolenej vode, vyberieme /nepreplachujeme/ a omastíme.

  2. 2

    Slaninku si môžeme pripraviť skôr, nakoľko chuťové bunky už ihrajú a s poslednou várkou halušiek chcú ihneď konzumovať. Takže pokrájame dobrú slaninu /nie tú vodovú/ na kocky a dáme rozpražiť. Keď sú kocky zlatisté, odstavíme, necháme mierne vychladnúť a vmiešame kyslú smotanu, to bude naša zálievka.

  3. 3

    Do misy naložíme halušky, štedro polejeme vodou z kapusty a navrch dáme smotanovo-slaninovú zálievku. Možno sa niekomu hodí tento tip, chuťove je to výborné, zapíjame vodou z kapusty, na zdravie :)

    Halušky s kapustovou vodou - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
@mariamka jak jsem receot videla, tusila jsem odkud vitr fouka a nezmylila jsem se :-) Abych rekla pravdu, jak jsi psala o tech testovinach, hned jsem to zkusila se spagetama ktere byly k obedu a nijak mi to nechutnalo. No ty uzasne, slovenské, bryndzové halusky polejt kysanou vodou, to opravdu, opravdu ne. Tedy ja ne, ale z druhe strany proč ne ? Jsem zvědavá kdo se k receptu přihlásí.
afataga
tie osvarky ti niekto vyzral kym si ich stihla dat na halusky? :-)
vanilka111
pokiaľ dobre vidím, slaninka tam je, ale dobre ukrytá v smotane ,ale ja by som to s tou kapustnicou asi nemiešala, to ju radšej vypiť len tak.. na zdravie :-))
dara2112
Tu vodu s kapusty by som tam teda racej nedavala dobre ttak akurat na posr... dala by som tam udusenu kyslu kapustu
eviana
@mariamka... a mňa by si veru na koštovku ukecala, vyzerá to fajne a škoda vylievať kapustovú vodu plnú vitamínov, ten Tvoj chlap je hlavička :) 5* za nápaditosť (ale mi musíš sľúbiť, že mi aj navrch trošku slaninkových oškvarkov prihodíš :))
bababa
Ja to tiež veľmi rada vyskúšam. Mne to bude určite chutiť a môj manžel z Oravy to tiež bude chváliť. Dnes to bude na obed , potom sa ozvem.....

mariamka
no tak moj prave dojedol spagety s kapustovou vodou, to bude asi nejaky jarny detox :)) pobavilo ma citat tieto komenty, chcela som len upriamit pozornost, ze aj takto sa da, ak to niekomu chuti, a verte ze chuti :))
dadmara0807
halušly milujem , kyslá kapusta je tiež moja jednotka takže určite vyskúšam KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia