Halušky s kapustou (fotorecept)

Halušky s kapustou (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 6. apríla 2011 11:04Ďalšie jeho recepty

Dnes sme mali klasiku- halušky s kapustou.

Suroviny

4-6
porcie
20
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Suroviny na pripravu.
Halušky s kapustou (fotorecept) - obrázok 1

2

Zemiaky očistíme nastrúhame, pridáme soľ a múku a vypracujeme cesto na halušky.
Halušky s kapustou (fotorecept) - obrázok 2

3

Postrúhame si kapustu...
Halušky s kapustou (fotorecept) - obrázok 3

4

...na tuku opražíme cibuľu a kapustu udusíme do mäkka ,osolíme,okoreníme.
Halušky s kapustou (fotorecept) - obrázok 4

5

Do veľkého hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody hádžeme halušky, ktoré ,ked vyplávaju na povrch, sú uvarené. Vyberieme ich sitkom a hodíme do udusenej kapusty. Premiešame dochutíme soľou a čienym mletým korením a možeme jesť.
Halušky s kapustou (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 6. apríla 2011 o 11:54
    to môže byť dobré:-)mňam:-)


  • vierik, 6. apríla 2011 o 13:02
    Táto dobrota sa dá hocikedy...


  • svetlana9, 6. apríla 2011 o 15:04
    @dorisa - veľmi pekne spracované po foto stránke - ja som raz varila halušky - cesto zemiakové, ako to Tvoje a keď som ich sitom z hrnca vybrala šupla som ich do kvasenej kapusty, poliala slaninkou opraženou - a chutilo to. Ja som si totiž myslela, že sa tak varia kapustové halušky. Mladá gazdinká, moja mama to nikdy nevarila - čo som ja vedela. Ale chutilo to mimoriadne dobre.


  • vybusna, 6. apríla 2011 o 15:11
    @svetlana ale aj take sa halusky robia s kyslou kapustou, presne tak ako pises, moja mamka ich bezne robieva a potom robi nieco co nikdy nepochopim...husto si ich pocukruje...normalne krystalovym cukrom ako sa patri.


  • eraserhead, 6. apríla 2011 o 15:22
    čo je to na druhom obrázku? na tej krabici s bielym vrchnákom


  • mariaklara, 6. apríla 2011 o 15:56
    My sme dnes mali bryndziaky.


  • dorisa, 6. apríla 2011 o 16:11
    @eraserhead , to je slanina, ak by si niekto chcel dat na vrch. Ja som nedávala samozrejme, ale pre prípad:))))


  • cica2, 6. apríla 2011 o 23:07
    to je moje, mňam


  • alexdidi, 7. apríla 2011 o 07:27
    @svetlana9 , ja mám dokonca radšej s kyslou kapustou, ale predtým, ako k nej primiešam halušky, tak ju podusím na masti a cibulke...robím však aj ako @dorisa , so sladkou kapustou...tie Tvoje vyzerajú dobre...


  • dusan522, 7. apríla 2011 o 11:36
    kyslá kapusta,cibuľa a slaninka údená je nto pravé


  • hannah22, 7. apríla 2011 o 13:16
    výborné jedlo a so slaninkou ešte lepšie... :))


  • marienka44, 7. apríla 2011 o 19:50
    @Dorisa ,spravne cesto, spravne vsetko! Gratulujem. Ja robievam s kyslou kapustou a ktoru ani nedusim, aby sa nestratili vitaminy.
    Obdivuejm na obr.č.3 robot, ktory aj struha kapustu. :-) Si s nim urcite spokojna. Ja si tiez musim taky zadovažiť.


  • brigita, 7. apríla 2011 o 21:28
    Ja robím halušky z dvojakou kapustou, najskôr si podusím sladkú a dám halusky ,premiešam a potom eše kyslú ,premiešam a šup na tanier.


  • marikasu, 7. apríla 2011 o 21:42
    mňam, presne také som robila dnes na večeru s novou kapustou ... mimochodom aj mne sa páči ten Tvoj robot :)


  • dorisa, 7. apríla 2011 o 21:46
    @marienka44 , ďakujem, skoro som o ten ročný robot prišla, spadol mi na zem, ale našla sa firma, ktorá mi polámané časti vyskladala z nejakých iných robotov a tak sa zas vytešujem. Zaváranie si už ani neviem bez neho predstavit. Ja mam na robote 6 nožov, aj hranolky, a všetky iné strúhadla.


  • bejda7, 7. apríla 2011 o 22:07
    Mňam,takéto robíme aj my a niekedy len fliačky:)už sme dlho nemali...tak som rada že si pripomenula...


  • bimka, 14. mája 2011 o 14:06
    ďakujem žienky za príspevky. Je vidieť, že každá gazdinka si jedlo upravuje podľa seba - a tak je to správne. Len nechápem, prečo sa niekdy halušky s kapustou volajú že STRAPAČKY . Inak sú to normálne halušky ako s bryndzou, či tvarohom, len keď sú s kapustou, tak sú strapačky. Viete prečo ??? Ja nie!


  • dorisa, 14. mája 2011 o 19:54
    @bimka , ja nevolám žiadne halušky strapačky...neviem rozdiel, hlavne že tie halušky tu na Slovensku máme a aj bryndzu a iné mňamky.


  • zuzliak, 26. novembra 2011 o 13:25
    tak toto dnes urcite navarim, uz mam aj slaninu na vrch na oklamanie ze sme jedli maso :) Uvidime, co povie moj Flamik na takuto dobrotu, lebo tie s bryndzou mu chutia asi tak, ako mne kozi syr- vobec :)


  • dorisa, 26. novembra 2011 o 15:42
    @zuzliak , daj vedieť ako chutilo, pozdravujem, ďakujem.


  • andromedka, 9. marca 2013 o 08:52
    Dnes to ldem variť:-)


  • januarka27, 27. apríla 2013 o 10:02
    Strapačky sú asi preto že sú strapaté :-)


  • larja, 23. júla 2013 o 12:21
    Dnes som ich varila, sú super.


  • dorisa, 23. júla 2013 o 14:27
    @larja , ďakujem za komentár...aj ja by som si dala:)


  • amelie, 6. apríla 2014 o 15:29
    halušky (strapačky), robím s kyslou kapustou, so sladkou robím fliačky (cestoviny). Ale oboje máme všetci radi:-))


  • dorisa, 6. apríla 2014 o 18:36
    @amelie , ja robim aj halušky so sladkou kapustou :) fliačky máme od včera



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist