Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom

kecemis - fotkakecemis, 27. októbra 2014
Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom
Foto: kecemis

Ako predloha mi bola Alfredo pasta, ale nahradil som si ju nasimi haluskami, pretoze pasty mam uz dost. A preco by som nemohol povedat Zobraziť celý popisAko predloha mi bola Alfredo pasta, ale nahradil som si ju nasimi haluskami, pretoze pasty mam uz dost. A preco by som nemohol povedat tiez Alfredo halusky.

6-8
porcií
10 minút
príprava
15/40 minút
na 180 °C

Suroviny

Halušky zemiakové:
2/3 dielu
1/3 dielu
Alfredo omáčka:
6 hrnčekov
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
2-3 ks rozotretý
300 ml
3/4 hrnčeka
1 PL lístky
1/2 hrnčeka na posypanie
1/2 hrnčeka strúhaný




Postup

  1. 1

    Ocistil som si tekvicu a ponatieral rozotretym cesnakom a vlozil do kazdej polovicky dve vetvicky rozmarinu. Takto upecenu tekvicu pouzivam na pripravu tychto halusiek, pripravu pesta, alebo trebars len ako priloha. Tie druhe dve polovicky som ponatieral len maslom. Tie pouzijem na pripravu muffinou( http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-muffiny-fotorecept/54230-recept.html ), palaciniek atd. Nakolko puree vydrzi v mraznicke dlho, rozhodol som sa ich spravit spolu. Usetrit cas a aj energiu.

    Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom - obrázok 1
  2. 2

    Pripravil som si zmes na halusky. To tu nebudem rozpisovat, kazdy ma svoje. Ja pouzivam priblizne pomer 2/3 zemiakov a 1/3 muky. Dal som si varit vodu a zacal s pripravou Alfreda. Do panvice som dal biele vino. Ked dosiahlo var, pridal som nakrajanu jarnu cibulku i ked momentalne jar je daleko za nami a pretlaceny cesnak. premiesal som to a stiahol teplotu na polovicu.

    Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom - obrázok 2
  3. 3

    Asi po 5 minutach tekuta zlozka bola takmer odparena tak pokracujem dalej.

    Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom - obrázok 3
  4. 4

    To znamena, nalial som nesladene kondenzovane mlieko a znova priviedol do varu a stiahol tepltu na polovicu.

    Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom - obrázok 4
  5. 5

    Asi po piatich minutach, ked sa tekutina trochu zredukovala, teda asi na polovicu, som pridal upecenu tekvicu a salviove listky. Nehal som prejst varom asi 2-3 minuty.

    Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom - obrázok 5
  6. 6

    Pridal som nastruhany syr a ked sa rozpustil tak som pridal natrhane kelove listy. Dobre som premiesal este 1-2 povaril, aby kelove listy zmakli. Vypol som teplo a prikryl a nehal na teplej platnicke este postat, pokial som nedokoncil halusky, ktore sa uz varili.

    Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom - obrázok 6
  7. 7

    Ked boli halusky hotove, opatrne som ich premiesal s omackou, posypal som parmezanom a cerstvou cibulkou a hura k stolu. Dakujem za pozornost.

    Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom - obrázok 7

Diskusia k receptu

kukulienka71
mám rada tvoje recepty, @kecemis , sú plné fantázie! a máš krásne fotky:-) zo všetkých príloh mám najviac v obľube práve halušky. Sú chutné, sýte a najrýchlejšie hotové:-) kúsok tekvice ešte mám, takže ťa budem nasledovať;-)
sheenastaley
Vyzerá to neskutočne výborne, milujem asi každú jednu ingredienciu, musím čo najskor vyskusat :)
kecemis
Dakujem @izabelka rad skusam nezvycajne kombinacie. @kukulienka je mi potesenim, ze mas rada moje vytvory. Tento recept poskytuje vela moznych variacii. Namiesto tekvice je mozne dat baklazan, ako ho tu pridala @tiginko , je to tiez vynikajuce.  varecha.pravda.sk/recepty/baklazan-peceny-s-cesnakom/4461...
. Namiesto kelovych listov spenatove, alebo karfiol, alebo brokolicu. Da sa pouzit aj kuracina nakrajana na drobno a orestovana. Proste tych moznosti je vela. @sheenastaley dakujem, budem poteseny ak vyskusas a dostane sa aj niekedy inokedy na tvoj jedalny listok. To by znamenalo ze chutilo.
tiginko
vdaka za reklamu @kecemis :-) Ja mám tiež rada všetky suroviny, len mne príliš dokopy nepasujú, teda ten kel k tomu ostatnému. Ak sa nenahneváš, ja ho odtiaľ gumujem a ukladám si takto okýpteného Alfreda do KK. Kel dávam na inú poličku :-)
jozka2
I ked som dala 5,lebo sa mi tvoj recept velmi paci,neviem ci dam kel v spojeni s dynou,oni maju odlisnu chut.NO nic sa nestane ak vyskusam a naozaj tomu pridem na chut.
havino
@mirko , zaujímavé a vieš, ako by som ich ja aj v tvojom aj v mojom prípade uvarila, vieš, prečo to píšem, z nepečenej tekvice kúsok na bok a nahradiť strúhané zemiaky a možno jeden zemiak dať pre chuť,viem si aj samotné tekvicové halušky predstaviť s omáčkou, páči sa mi to, vdaka za inšpiráciu
kecemis
@jozka2 dakujem za hviezdicky.
Tanicka si ty ale dievca vybyjane, taku peknu radu dostat. Nemyslim, ze by som na to dosiel, pretoze som ani nad tym neuvazoval. Ale teraz rozmyslam to vyskusat ako pises. Ostala este tekvica, tak to idem skusit. Dakujem.
havino
@mirko , cez sezonu všetky halušky mojmu Dia, takto nastavujem tekvicou, cuketou, špaldová múka, môže sa najesť, chlap, ako hora, do popuku, ako sa povie a nie len dve malé naberačky, podľa rátania SJ a bez výkyvu cukru v krvi, ak si priveľký gurmán zistíš, že nie sú to pravé zemiakové, ale ked ide o zdravie, aj ten gurmánsky zážitok sa musí uregulovať a z časti uskromniť sa, tu na vareche som sa s nimi zoznámila, som rada, ak Ti rada pomôže, na to sme tu, pozdravujem

 varecha.pravda.sk/recepty/halusky-z-cukety-mlete-maso-v-p...
mariamka
@kecemis varis ako sefkuchar! /to mala byt pochvala/ zdrave suroviny a vzdy nieco originalne, a predsa kusok nase, mam radost, ked to vidim :)
kukulienka71
Ten kúsok tekvice, čo som spomínala pred poldruha rokom, som minula inak, ale dnes som varila podľa teba a musím toto jedlo veľmi pochváliť. Či skôr jeho stvoriteľa;-) podrobnosti mám na blogu s bonusom fotiek našej nádhernej prírody. Ďakujem, pozdravujem:-)


kecemis
Som poteseny, ze si si spomenula na moj recept a ze chutilo. A samozrejme za peknu fotku. Pozrel som si tvoje fotky na tvojom bloku. Su pekne a vystihuju krasu Slovenska. U nas tiez uz zrejme zima skoncila, aspon dufam. Takze tiez posielam nejake fotky od nas.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia