Halászlé
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Kapra očistíme od šupín, vyberieme vnútornosti, mlieč a ikry odložíme nabok. Odrežeme rybiu hlavu a chvost.
Ostrým nožom odkrojíme rybie mäso a narežeme ho. Filetované mäso kapra nakrájame na rovnomerné
kocky, osolíme, opatrne zamiešame so štipkou paradajkového pretlaku, posypemetrochou mletej papriky
a odložíme do chladničky.
- Rybiu hlavu, chvost a zvyšné kusy trupu vložíme do nehrdzavejúcej nádoby, pridáme nakrájanú cibuľu, na kruhy pokrájanú papriku, paradajku a feferónku podľa chuti. Zalejeme studenou vodou a na otvorenom ohni začneme variť. Predtým, ako halászlé začne vrieť, pridáme mletú papriku, soľ a na silnom ohni necháme vrieť 15 – 20 minút. Po varení scedíme šťavu.
- Prichystané kocky rybieho mäsa, ikry a mlieče vložíme do už uvarenej šťavy a na otvorenom ohni varíme 15 – 20 minút a hneď podávame. Halászlé môžeme pripraviť aj z viacerých druhov rýb ( napr. sumca, šťuky, dokonca aj z pleskáča). V niektorých regiónoch pridávajú do halászlé aj rezance.
|