Halászlé

Halászlé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
redakciaRedakcia, recept pridal: 30. októbra 2009 13:51Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kapra očistíme od šupín, vyberieme vnútornosti, mlieč a ikry odložíme nabok. Odrežeme rybiu hlavu a chvost. Ostrým nožom odkrojíme rybie mäso a narežeme ho. Filetované mäso kapra nakrájame na rovnomerné kocky, osolíme, opatrne zamiešame so štipkou paradajkového pretlaku, posypemetrochou mletej papriky a odložíme do chladničky.

2

Rybiu hlavu, chvost a zvyšné kusy trupu vložíme do nehrdzavejúcej nádoby, pridáme nakrájanú cibuľu, na kruhy pokrájanú papriku, paradajku a feferónku podľa chuti. Zalejeme studenou vodou a na otvorenom ohni začneme variť. Predtým, ako halászlé začne vrieť, pridáme mletú papriku, soľ a na silnom ohni necháme vrieť 15 – 20 minút. Po varení scedíme šťavu.

3

Prichystané kocky rybieho mäsa, ikry a mlieče vložíme do už uvarenej šťavy a na otvorenom ohni varíme 15 – 20 minút a hneď podávame. Halászlé môžeme pripraviť aj z viacerých druhov rýb ( napr. sumca, šťuky, dokonca aj z pleskáča). V niektorých regiónoch pridávajú do halászlé aj rezance.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    sovka62, 6. januára 2010 o 15:06
    Zrejme existuje viacero receptov na prípravu tejto špeciality. Ja ju pripravujem zásadne z viacero druhov rýb. Na každú porciu odložím jednu podkovičku kapra, ktoré uvarím zvlášť. Ostatné ryby varím s koreňovou zeleninou, paprikou a červenou paprikou úplne do mäkka, potom prepasírujem a znovu prevarím. Do každého taniera sa vloží troška pasty z feferónov a soli (každý podľa chuti), podkovička kapra a zaleje sa polievkou. Takto sa pripravuje halázslé u nás.


  • Vymazať

    sjuz, 6. januára 2010 o 16:20
    Ano, sovka62, podobne to robim aj ja:), a tu podkovicku kapra opeciem na masle a vlozim do hotovej polievky :)


  • Vymazať

    sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 6. januára 2010 o 17:23
    Sovka62, šup s tým do receptov! :-)


  • Vymazať

    cokomilka, 6. januára 2010 o 22:27
    Nuž, v recepte a na fotke sú nejaké rozdielne výsledky.
    halászlé osobne nemusím, ale rybaciu polievku milujem.
    Halászlé príliš bazíruje na štipľavosti.


  • Vymazať

    2010, 4. februára 2010 o 12:37
    To je moje jedlo do cardy v kotliku a pridaj este viac Eros Pista .
    K tomu cerstvy chlebik pohodicka.( A definitivne z viacej ryb)


  • Vymazať

    sjuz, 4. februára 2010 o 13:54
    Alebo skočte do Paprika Csárdy v Hegyesalome a pochutnáte si, za to ručím!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist