Halászlé

Halászlé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
redakciaRedakcia, recept pridal: 30. októbra 2009 13:51Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kapra očistíme od šupín, vyberieme vnútornosti, mlieč a ikry odložíme nabok. Odrežeme rybiu hlavu a chvost. Ostrým nožom odkrojíme rybie mäso a narežeme ho. Filetované mäso kapra nakrájame na rovnomerné kocky, osolíme, opatrne zamiešame so štipkou paradajkového pretlaku, posypemetrochou mletej papriky a odložíme do chladničky.

2

Rybiu hlavu, chvost a zvyšné kusy trupu vložíme do nehrdzavejúcej nádoby, pridáme nakrájanú cibuľu, na kruhy pokrájanú papriku, paradajku a feferónku podľa chuti. Zalejeme studenou vodou a na otvorenom ohni začneme variť. Predtým, ako halászlé začne vrieť, pridáme mletú papriku, soľ a na silnom ohni necháme vrieť 15 – 20 minút. Po varení scedíme šťavu.

3

Prichystané kocky rybieho mäsa, ikry a mlieče vložíme do už uvarenej šťavy a na otvorenom ohni varíme 15 – 20 minút a hneď podávame. Halászlé môžeme pripraviť aj z viacerých druhov rýb ( napr. sumca, šťuky, dokonca aj z pleskáča). V niektorých regiónoch pridávajú do halászlé aj rezance.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    sovka62, 6. januára 2010 o 15:06
    Zrejme existuje viacero receptov na prípravu tejto špeciality. Ja ju pripravujem zásadne z viacero druhov rýb. Na každú porciu odložím jednu podkovičku kapra, ktoré uvarím zvlášť. Ostatné ryby varím s koreňovou zeleninou, paprikou a červenou paprikou úplne do mäkka, potom prepasírujem a znovu prevarím. Do každého taniera sa vloží troška pasty z feferónov a soli (každý podľa chuti), podkovička kapra a zaleje sa polievkou. Takto sa pripravuje halázslé u nás.


  • Vymazať

    sjuz, 6. januára 2010 o 16:20
    Ano, sovka62, podobne to robim aj ja:), a tu podkovicku kapra opeciem na masle a vlozim do hotovej polievky :)


  • Vymazať

    sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 6. januára 2010 o 17:23
    Sovka62, šup s tým do receptov! :-)


  • Vymazať

    cokomilka, 6. januára 2010 o 22:27
    Nuž, v recepte a na fotke sú nejaké rozdielne výsledky.
    halászlé osobne nemusím, ale rybaciu polievku milujem.
    Halászlé príliš bazíruje na štipľavosti.


  • Vymazať

    2010, 4. februára 2010 o 12:37
    To je moje jedlo do cardy v kotliku a pridaj este viac Eros Pista .
    K tomu cerstvy chlebik pohodicka.( A definitivne z viacej ryb)


  • Vymazať

    sjuz, 4. februára 2010 o 13:54
    Alebo skočte do Paprika Csárdy v Hegyesalome a pochutnáte si, za to ručím!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist