Halászlé

Halászlé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
redakciaRedakcia, Bratislava, recept pridal: 30. októbra 2009 13:51Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Kapra očistíme od šupín, vyberieme vnútornosti, mlieč a ikry odložíme nabok. Odrežeme rybiu hlavu a chvost. Ostrým nožom odkrojíme rybie mäso a narežeme ho. Filetované mäso kapra nakrájame na rovnomerné kocky, osolíme, opatrne zamiešame so štipkou paradajkového pretlaku, posypemetrochou mletej papriky a odložíme do chladničky.

Rybiu hlavu, chvost a zvyšné kusy trupu vložíme do nehrdzavejúcej nádoby, pridáme nakrájanú cibuľu, na kruhy pokrájanú papriku, paradajku a feferónku podľa chuti. Zalejeme studenou vodou a na otvorenom ohni začneme variť. Predtým, ako halászlé začne vrieť, pridáme mletú papriku, soľ a na silnom ohni necháme vrieť 15 – 20 minút. Po varení scedíme šťavu.

Prichystané kocky rybieho mäsa, ikry a mlieče vložíme do už uvarenej šťavy a na otvorenom ohni varíme 15 – 20 minút a hneď podávame. Halászlé môžeme pripraviť aj z viacerých druhov rýb ( napr. sumca, šťuky, dokonca aj z pleskáča). V niektorých regiónoch pridávajú do halászlé aj rezance.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptuMožnosť mazania komentárov autorom receptu bola zrušená na základe diskusie s používateľmi. Nech nie je diskusia na Vareche o cenzúre názorov, ktoré sa nám nepáčia, ale o receptoch, varení a jedení. Každému chutí niečo iné, koľko ľudí toľko chutí. Tak sa nehádajme, a radšej vylepšujme recepty.
  • sovka62, 6. januára 2010 o 15:06
    Zrejme existuje viacero receptov na prípravu tejto špeciality. Ja ju pripravujem zásadne z viacero druhov rýb. Na každú porciu odložím jednu podkovičku kapra, ktoré uvarím zvlášť. Ostatné ryby varím s koreňovou zeleninou, paprikou a červenou paprikou úplne do mäkka, potom prepasírujem a znovu prevarím. Do každého taniera sa vloží troška pasty z feferónov a soli (každý podľa chuti), podkovička kapra a zaleje sa polievkou. Takto sa pripravuje halázslé u nás.


  • sjuz, 6. januára 2010 o 16:20
    Ano, sovka62, podobne to robim aj ja:), a tu podkovicku kapra opeciem na masle a vlozim do hotovej polievky :)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 6. januára 2010 o 17:23
    Sovka62, šup s tým do receptov! :-)


  • cokomilka, 6. januára 2010 o 22:27
    Nuž, v recepte a na fotke sú nejaké rozdielne výsledky.
    halászlé osobne nemusím, ale rybaciu polievku milujem.
    Halászlé príliš bazíruje na štipľavosti.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • 2010, 4. februára 2010 o 12:37
    To je moje jedlo do cardy v kotliku a pridaj este viac Eros Pista .
    K tomu cerstvy chlebik pohodicka.( A definitivne z viacej ryb)


  • sjuz, 4. februára 2010 o 13:54
    Alebo skočte do Paprika Csárdy v Hegyesalome a pochutnáte si, za to ručím!



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist