Halászlé

Halászlé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
redakciaRedakcia, recept pridal: 30. októbra 2009 13:51Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Kapra očistíme od šupín, vyberieme vnútornosti, mlieč a ikry odložíme nabok. Odrežeme rybiu hlavu a chvost. Ostrým nožom odkrojíme rybie mäso a narežeme ho. Filetované mäso kapra nakrájame na rovnomerné kocky, osolíme, opatrne zamiešame so štipkou paradajkového pretlaku, posypemetrochou mletej papriky a odložíme do chladničky.

Rybiu hlavu, chvost a zvyšné kusy trupu vložíme do nehrdzavejúcej nádoby, pridáme nakrájanú cibuľu, na kruhy pokrájanú papriku, paradajku a feferónku podľa chuti. Zalejeme studenou vodou a na otvorenom ohni začneme variť. Predtým, ako halászlé začne vrieť, pridáme mletú papriku, soľ a na silnom ohni necháme vrieť 15 – 20 minút. Po varení scedíme šťavu.

Prichystané kocky rybieho mäsa, ikry a mlieče vložíme do už uvarenej šťavy a na otvorenom ohni varíme 15 – 20 minút a hneď podávame. Halászlé môžeme pripraviť aj z viacerých druhov rýb ( napr. sumca, šťuky, dokonca aj z pleskáča). V niektorých regiónoch pridávajú do halászlé aj rezance.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptuMožnosť mazania komentárov autorom receptu bola zrušená na základe diskusie s používateľmi. Nech nie je diskusia na Vareche o cenzúre názorov, ktoré sa nám nepáčia, ale o receptoch, varení a jedení. Každému chutí niečo iné, koľko ľudí toľko chutí. Tak sa nehádajme, a radšej vylepšujme recepty.
  • sovka62, 6. januára 2010 o 15:06
    Zrejme existuje viacero receptov na prípravu tejto špeciality. Ja ju pripravujem zásadne z viacero druhov rýb. Na každú porciu odložím jednu podkovičku kapra, ktoré uvarím zvlášť. Ostatné ryby varím s koreňovou zeleninou, paprikou a červenou paprikou úplne do mäkka, potom prepasírujem a znovu prevarím. Do každého taniera sa vloží troška pasty z feferónov a soli (každý podľa chuti), podkovička kapra a zaleje sa polievkou. Takto sa pripravuje halázslé u nás.


  • sjuz, 6. januára 2010 o 16:20
    Ano, sovka62, podobne to robim aj ja:), a tu podkovicku kapra opeciem na masle a vlozim do hotovej polievky :)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 6. januára 2010 o 17:23
    Sovka62, šup s tým do receptov! :-)


  • cokomilka, 6. januára 2010 o 22:27
    Nuž, v recepte a na fotke sú nejaké rozdielne výsledky.
    halászlé osobne nemusím, ale rybaciu polievku milujem.
    Halászlé príliš bazíruje na štipľavosti.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • 2010, 4. februára 2010 o 12:37
    To je moje jedlo do cardy v kotliku a pridaj este viac Eros Pista .
    K tomu cerstvy chlebik pohodicka.( A definitivne z viacej ryb)


  • sjuz, 4. februára 2010 o 13:54
    Alebo skočte do Paprika Csárdy v Hegyesalome a pochutnáte si, za to ručím!



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist