Foto: violeta
Manželov prvý pokus, ďalšie budú už len lepšie ;)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv dáme variť rybaco-zeleninový vývar. Rôzne očistené ryby aj s kosťami, koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, nové a čierne celé korenie. Vývar nesolíme! Varíme približne dve hodiny na malom stupni. Na záver vývar scedíme a jemne prepasírujeme.
- 2
Na väčšej panvici opečieme na slnečnicovom oleji pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú čerstvú papriku, ak zmäknú, pridáme pokrájanú paradajku a pretlačený cesnak. Keď už paradajka pustila šťavu pridáme pekné kúsky sumca a nakrájané zemiaky. Zaprášime mletou červenou paprikou, pridáme čierne mleté korenie, nakrájanú chilli papričku a soľ. Poprehadzujeme na panvici, nemiešame, aby sa ryba nerozbila!
- 3
Zalejeme silným rybaco-zeleninovým vývarom. Varíme do zmäknutia zemiakov. Na záver len dochutíme soľou. Podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prezradím ti, len toľko, recept som pridala kôli manželovi, jeho snahe spraviť mne a rodine radosť. On si rybu chytil, očistil, aj uvaril, pomáhal mu švagor. Dopraj mu trocha radosti zo života, prosím ;)
Veď možno to vidieť aj na fotke, ledva som naškrabala niečo na fotenie na ten tanier :)
.-) pekne si to napísala.
ja som v živote halászlé nevarila, je to mužská parketa, u nás tobôž, manžel sa v tom vyžíva a viem ťa pochopiť. Aj keď sa mi tento recept zdá dosť zjednodušený, oproti iným, pridávam hviezdičky za peknú prezentáciu.
Ďakujem vám dievčatá @jack , @kukulienka71 , naozaj máš pravdu je to zrýchlený recept, vystihuje to povahu môjho muža :)
Tym ze ryba sa uvari skoro a aby polievka nebola varena voda s rybou a mala chut tak sa najprv varia zbytky hlavy, trup ( v halasze co dom dal cim viac ryb tym lepsie so zeleninou), vyvar sa scedi a potom sa rychlo sa v nom uvaria ryby aby stale mali konzistenciu a neboli rozvarena gebuzina .
PS: ja ale aj tak recept nevymažem...
Halaszlé zo sumca podle tohoto receptu muselo být výborné!! a "silné" i bez taženého vývaru.
Vlastne som pochopila, že halászlé sa varí trocha inak, vďaka @ radox1 ,@ 2010 ,@ kukulienka ,@ izabella929 ,@ jack ,@ adakovalinka.
Takže @ ľudia, takto ho nevarte, pôvodný recept je lepšia voľba, prípadne pridajte do vývaru aj nejakú koreňovú zeleninu.
Som zase o niečo múdrejšia...