Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Haşlama/Hašlama fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. januára 2018
Haşlama/Hašlama (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduché a výborné jedlo :-) Jedno z mojich najobľúbenejších jedál.

Suroviny

10 plátkov
5 - 6 ks
1 ks
1,5 KL
1,5 KL
podľa potreby
podľa potreby
Na dochutenie:




Postup

  1. 1

    Potrebujeme 10 ks/plátkov (hrubších) jahňacieho krku. Ďalej 5 - 6 stredne veľkých zemiakov a 1 veľkú cibuľu. Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovicu. Cibuľu očistíme a len trocha zakrojíme. Ďalej mleté biele korenie a korenie štyroch farieb drvené. Do hrnca dáme mäso, zemiaky, cibuľu, soľ, korenie a zalejeme to celé vodou. Stačí zaliať 1 - 2 prsty nad obsahom, veľa vody netreba, to nie je polievka. Takto varíme až do mäkka. Ja to varím už podľa zvyku v kuchte 40 minút, mäsko je mäkkučké a jemné.

    Haşlama/Hašlama (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa chuti si svoju porciu ochutíme trochou citróna, alebo cesnakom. Mňe chutí najviac len s pár kvapkami citróna, dobré horúce :-)

    Haşlama/Hašlama (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Haşlama je veľmi chutné jedlo, niečo na spôsob gulášu. Podľa chuti si môžeme dať nielen cesnak či citrón, ale veľmi obľúbená k tomu je aj cibuľa :-) Biele korenie a korenie štyroch farieb dá jedlu nielen dobrú chuť, ale je aj mierne štipľavé. Podáva sa k tomu najčastejšie chlieb. Dobrú chuť :-)

    Haşlama/Hašlama (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

dvorka
No, práve predvčerom som objavila v mrazničke posledný kus jahňaciny a to práve krk. Už viem čo z neho bude. Vďaka za recept.
motyka
Doposiaľ som jahňacinu len piekla. Pre mňa novota. Ale keď to varí @cesminaz - tak to je zaručene výborné jedlo.
@cesminaz a išlo by to aj z mladej baraninky ?
cesminaz
@Farbuska som rada ,ze som ti natrafila do chuti :-) @Dvorka urcite neolutuješ :-) Je to velmi chutné,ja to mam velmi rada. @Motyka :-) si zlatá. Jahnacinu a mladu baraninku najcastejsie aj ja len pečiem,ale pravdaze su aj vynimky,ako napriklad tu :-) Vela spraví v tom tá cibula a korenie,ktoré automaticky vnikne chutovo aj do mäsa.Ja si myslim,ze kludne môzes spravit aj mladej baraninky (krk je najlepsí) ,len by som postupovala onieco inak kvôli tomu,ze nevies ako dlho sa to bude varit.Vsetko okrem zemiakov daj hore varit a ked bude mäso už skoro uvarené,alebo do 3/4 uvarené,tak pridas prepolené zemiaky a varis pomaly dalej az do konca :-) Ani priliz vela vody tam nejde a ani privela zemiakov.Ak raz vyskusas,tak dufam,ze sa ozves :-) Pekny den.
cesminaz
@Mijaita (16.1.2018 20:22)

Ano ,nejaka podoba tam urcite je :-) aj ked v tomto je len sol a korenie.Bez pochyb je vyborný aj ten "ich" vývar :-) Presne ako pises,su to jednoduché,ale vyborné jedlá. Dakujem za komentik a pekny den prajem :-)
alex37
..robievame niečo veľmi podobné ale bulharská a turecká kuchyňa majú veľa spoločného, tak niekde nachádzam dokonca rovnaké recepty. Polievka vyzerá super :-)
motyka
@cesminaz - ďakujem pekne za doplnenie postupu. Keď budeme robiť v jeseni baraniu zabíjačku, určite vyskúšam. Pozdravujem...
marianne
@cezminka akurát mi došlo celé velkonočné, 8 kg jahniatko, porcujem a viem ktorým receptom začnem a že sa teším...:-) dám vedieť
zuzanka1367
A uz je aj zjedena, bola vyborna; dala som aj cesnak, aj citron, aj chilli. Na teba je spolahnutie mila @cesminka. Nabuduce ked bude vhodne rebro dam tu kolumbijsku od @mijaity a aj bujon dam :) srdecna vdaka za recept a uzi si dni volna v kruhu milovanych.
mijaita
@Zuzanka 1367 (29.3.2018 17:37)

I ja oblibuju recepty od @Cesminaz ! Take uz jsem podle jejich receptu dost uvarila a ne jednou! Na jehneci tuhle se uz dlouho chystam, ale dlouho jsem nebyla a tad jen koupit kousek jehneciho. Ale brzo koupim! A @Zuzanka do toho vyvaru podle nich tu ksticku davam, ale ne masox, ale hovezi stavu. Neni agresivni, je takova jemna, dobra, neruší.
zuzanka1367
Ja som tam aj foto pridala, ale niekde cestou sa stratila...škoda, že jahňacie mäso je u nás menej dostupné, šťastie, že tu na lazoch sa dá kúpiť zo súkromných zdrojov. Na tú kolumbijskú polievku sa teším, aj toto bola veľmi zaujímavá chuť. Rada varím podľa takýchto receptov, aspoň moje jedlo nechutí stále rovnako.
mijaita
@Zuzanka1367 (29.3.2018 18:37)

Foto pridej znovu, prosim!
Nemam soukrome zdroje, v Praze tezko, ale jsou tu arabske obchody a tam je jehneci kdykoliv. Neni levne, ale obcas koupim kdyz jde o nejakou lahudku a arabske nebo turecke jidlo.
cesminaz
@Zuzanka 1367 (29.3.2018 17:35)

Milá @Zuzanka no paráda,velmi sa tesim ze si vyskusala,no najmä ze vam chutilo! :-) Dakujem pekne za tvoju odozvu aj s fotkou a prajem aj tebe a rodinke pekne sviatky.Pozdravujem!
cesminaz
@Marianne (31.3.2018 11:47)
@Marianne zlata,super tesim sa,ze aj tebbe chutilo! Ja to mam najradsej bez cesnaku,len s trochou citronu :-) Dakujem za foto! @Jack :-) @Mijaita uz si len ty na rade ;-) Pekny den vsetkym!
mijaita
Jehněčí je stylové v tomto čase a tak jsem vytáhla malé, jehněči osso buco a polivka je připravená k dnešnímu obědu. Jak @ceminaz psala, tak já uvařila. S limetkou je božíííííííííííí! Snad bych už ani jiné, než tvoje polívky, vařit nemusela :-) Díky ze recept a nenech mě dlouho čekat na další! :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia