Hacksteak Christine fotorecept

zlota1 - bez fotkyzlota1, 29. októbra 2015
Hacksteak Christine (fotorecept)
Foto: zlota1

Recept je nemecký,preto aj originálny názov,volne ho možno preložiť ako steak z mletého mäsa.

4-5
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
1 ks (alebo kyslá smotana)




Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpene a nakrájame nadrobno,dáme do misky spolu s mäsom,koreninami,pretlačíme cesnak,pridáme vajíčka a vypracujeme masu,ktorú podľa potreby zahustíme strúhankou.Rúru predhrejeme na 200 st.

  2. 2

    Z mäsovej masy vyrobíme ploskejšie steaky,ktoré poukladáme na plech.Mne vyšlo 8 steakov.

    Hacksteak Christine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech vložíme do rúry a pečieme 10 minút,potom plech vyberieme,steaky otočíme a pečieme 5 min.Medzitým si umyjeme a nakrájame paradajky,do ktorých pridáme celý kelímok créme fraiche,môžme trošku okoreniť,čo ale nie je podmienkou,ja som pridala trošku domácej vegety.

    Hacksteak Christine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 5 min vytiahneme plech a navrstvíme paradajkovú zmes na steaky.V tejto fáze to nevyzerá veľmi pekne,ale výsledok stojí za to.

    Hacksteak Christine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme na 10 min naspäť do rúry a dopečieme.Kto chce a má rád,môže posypať troškou strúhaného syra.Dobrú chuť.

    Hacksteak Christine (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

neslavy
Toto varil aj pán Markíz De Savé v roku 1525 a jedol to aj jeho sesternic.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia