Gundel palacinky

Tibor Szilárdi
šéfkuchár hotela Dália v Košiciach, 13. novembra 2012
Gundel palacinky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
štipka
500 ml
250 g
100 ml
240 g (mleté)
20 ml
150 g
2 ks
100 g
200 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Z vajec, mlieka, múky a oleja pripravíme palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.

  2. 2

    Palacinky plníme zmesou pomletých vlašských orechov, ktoré sme sparili, pridali do nich práškový cukor, rum a šľahačkovú smotanu.

  3. 3

    Naplnené palacinky prelejeme uvarenou čokoládou z kakaa, práškového cukru a masla. Ozdobíme nakrájaným pomarančom.

Diskusia k receptu

jozka2
tibor tieto palacinky vonaju velkou dobroto zaiste vyskusam
dogagador
prve palacinky, co mi kedy zachutili, boli v Parizi plnene Nutelou a bananmi. myslim, ze nasli pokracovanie v gundel palacinkach!
denisac
krásna fotka a samozrejme aj palacinky vyzeraju vyborne :)
siskam
Už ich mám uložené. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia