Guľky z burizónov

olinecka - fotkaolinecka, 26. decembra 2014
Guľky z burizónov
Foto: olinecka

Takúto sladkosť máme na Vianoce,keďže som nemala čas písať recept ,píšem teraz je to vhodné aj na Silvestra a pre tých ,ktorý sú za Zobraziť celý popisTakúto sladkosť máme na Vianoce,keďže som nemala čas písať recept ,píšem teraz je to vhodné aj na Silvestra a pre tých ,ktorý sú za rýchle recepty a dobré.

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
1 konzerva
200 g




Postup

  1. 1

    Kryštal cukor skaramelizujeme ,pridáme salko a pokrájané maslo premiešame pridáme burizony ,ktoré vmiešame do sladkej hmoty.

  2. 2

    Celú hmotu necháme postať a potom si rozložime papierové košičky.

  3. 3

    Nakoniec si tvarujeme guľky a dáme do pripravenych papierových košičkov.Je to dobrota a ešte aj nenaročné na čas.

Diskusia k receptu

hubata
A viete že ani nie? Tie burizóny sú bez cukru ..... Podobný recept mám zo starej Slovenky a už som naň aj zabudla. Vďaka @Olinecka za pripomenutie.
mijaita
Burizony jsou bez cukru, ale jsou z ryze a ta kaloricka je. Nekde jsem tohle uz driv ochutnala, je to deeesne dobre! nebo jsem to kdysi delala? nepamatuju, ale vim ze to udelam. Moc hezky, jednoduchy recept :-)
mijaita
Aha, spatne jsem cetla. Nedelala jsem je urcite, ale do karamelu ano. I to je dobre a hodne kaloricke :-)
monnikka
to som kedysi jedla u kamarátky, bolo to super, vďaka za recept
ala651
Je to rýchla dobrota. Robím podobne: 300 g kr.cukru upaliť na karamel, pomaly prilievať neuvarené sladké salko a nie celú heru maslovú. Potom, keď sa všetko rozpustí pridať 2 balíky nesladených burizonov, nasekané orechy, hrozienka... kto čo má rád. Riadne premiešať, aby burizóny nasiakli. Ruky je potrené občas namočiť do studenej vody, aby sa vám lepšie tvarovali guľky, ktoré ukladám do papierových košíčkov. Na záver pofŕkam čokoládou. Zmiznú vždy ako prvé.
martamm
Naozaj veľmi kalorické, ale tiež ich robievam, karamelové u nás "ide" :)
olinecka
Veď takéto kaloricke nemusim zjesť 5 či 10 zjem 1-2 ks a myslim ,že ani mi to nepokazi postavu nebude má bolieť brucho .Je to dobrota a ja dobroty milujem a moji blizky tiež,vnučata odchadzali od nás ,ale pýtali si guličky,ktoré sú výborne.Pozdravujem!!!!
torticka
Aj ja som ich robila. Len tie gule som robila za horúca. Také so mala červené dlane, druhý raz ich nechám vychladnúť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia