Guľky s Amarettom bez múky a cukru

teniska - fotkateniska, 21. mája 2015
Guľky s Amarettom bez múky a cukru
Foto: teniska

Skúšam recepty z knihy Sladkosti bez výčitiek :) veľmi príjemná, horká chuť.

Suroviny

90 g
30 g
3,5 PL
85 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Rozpustila som čokoládku (ak chcete trošku sladšie, dajte čokoládu s nižším percentuálnym zastúpením kakaa - ja keby som mala doma, dám 99% :D ) s maslom vo vodnom kúpeli. Rozpustené necháme vychladnúť a primiešame Amaretto. Mleté mandle zmiešame so stéviou a následne primiešame k čokoládovej zmesi. Ako posledné primiešame arašidové maslo/pyré a vymiešame. Hmotu šupneme do chladničky, nech trošku stuhne, aby sa dali formovať guličky. Po takých 20-30 minútach vyberieme, formujeme guľôčky a dávame do malých košíčkov. Skladujeme v chladničke.

    Guľky s Amarettom bez múky a cukru - obrázok 1

Diskusia k receptu

tiginko
máš pekné recepty, zatiaľ si ich pchám do kolonky "bezmúčne sladkosti" a budem sa snažiť čím skôr ich vyskúšať. Arašidové maslo sa pokúsim si vyrobiť sama v Nutribullete, vraj to tam ide, dcéra už skúšala
teniska
@tiginko - ďakujeeem :) a držím palce! ja si robím maslo normálne v klasickom mixéri, iba vymixujem arašidy :) alebo semienka alebo kokos alebo čo treba :) len to potom väčšinou rovno aj zbaštím :( :)
elysa
čokoládu tú najhorkejšiu zbožňujem, vyskúšam...
babidka
Arasidove maslo , pyre atd . velmi nemusim a tak rozmyslam - co tak nahradit to arasidove pyre gastanovym ? Mam jedno nesladene v mraznicke . Ak by to nebolo prave vhodne /nebude to riedke ?/ tak urobim asi pyre z mandli alebo orechov . Aj pre mna je NAJNAJNAJ poriadna horka cokolada :-)
teniska
jeeeej ďakujem za komentáre :) teším sa! A musím s vami jednoznačne súhlasiť, čím horkejšia čoko tým lepšia :) včera som si kúpila 100%nú. Jedna kocka a som v raji :)
@babidka - gaštanové má inú textúru či hustotu či ako to povedať. Arašidové je také krémové, takže skôr asi to mandľové alebo orechové :) želám veľa šťastia a dúfam v zverejnenie výsledku :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia