Gulášový koláčik fotorecept

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 21. októbra 2016
Gulášový koláčik (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
75 g
1/2 KL
1 ks
2 KL
Plnka:
100 g uvarený
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky a masla izbovej teploty vymiešame hmotu, vajíčko rozmiešame, polovicu nalejeme do cesta (druhú necháme na potretie cesta), pridáme studené mlieko a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a chvíľu chladíme. Po zachladení z cesta vyvaľkáme pásik približnej veľkosti ako je obvod okrúhlej formičky (potrebujeme kruhovú formičku s priemerom 10 cm a výškou 4,5–5 cm).

    Gulášový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formičku vystelieme cestom, ktoré zľahka popicháme vidličkou. Na cesto položíme papier na pečenie a nasypeme ryžu alebo nejakú strukovinu, aby sa cesto zaťažilo. Pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C asi 15 minút.

    Gulášový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení vytiahneme opatrne papier aj s obsahom, potrieme vnútro vajíčkom a zapečieme ešte na 2–3 minúty. Korpus naplníme gulášovou plnkou, ktorú pripravíme tak, že do uvareného trebárs zvyškového gulášu pridáme nastrúhaný uvarený zemiak, prehrejeme, prípadne dochutíme podľa potreby.

    Gulášový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zo zvyšného cesta vyvaľkáme „pokrievku“, ktorou prekryjeme vrch koláča. Poprepichujeme vidličkou, potrieme zvyšným vajíčkom a pečieme ešte asi 15 minút pri 175 °C.

Diskusia k receptu

tatranka
Mrzí ma,ale takéto pečivo ma naozaj neláka.Mäsko muselo byť predsa v nejakom tuku a ten ak zatuhne,hádam chutí len natretý na chlebíku,no takto nie!
Nie nepáči sa mi to.Dármo ho pripravil šef- kuchár.
45678
Nepochopila som,preco gulas do kolaca...
K comu,alebo ako sa podava v **** hotely..
.alebo to je ten moderny recept?
Neoslovil ma.
2010
Konecne meat pie ako by mal byt, nie ako tu napchate baraninou 5*
PS: Je sa teple
2010
Pie floater - hraskova omacka, zemiakove pyre, meat pie a kecup, australska klasika.


bembo
@Afataga (21.10.2016 16:15)

ja mám radšej Tvoje recepty.vyzerajú lepšie,a tie čo som vyskúšal boli veľmi chutné.ja na tie hotelové akosi nie som
tricia
Je to nesikovna napodobenina tzv. "meat pie". V Australii velmi popularne. Podava sa horuce -trebars aj na obed.
zivestriebro
Je to super inšpirácia. Veľmi šikovné, ako sa dá zo zvyškov urobiť nové jedlo, resp. tradičným jedlám dať iný rozmer. A vôbec to nemusí byť rovnaké ako v Austrálii či Honolulu. To nemá ašpiráciu na pôvodné meat pie, nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia