Gulášovo-frankfurtská polievka

smile616 - fotkasmile616, 22. februára 2013
Gulášovo-frankfurtská polievka
Foto: smile616

Je to taký mix polievok dokopy.Bez múky-Fraknfurtská na spôsob gulášu:P

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
4 ks
6 ks
4 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    Na masle som si podusila cibulu, papriku a paradajky pokrájané na va vačie kúsky, pridala malé kúsky cesnaku. Potom keď to bolo mäkké priliala trocha vody. Podusila chvílu ako lečo a pridala mletú papriku ,soľ.

    Gulášovo-frankfurtská polievka - obrázok 1
  2. 2

    Potom som si nastrúhala jeden VELKY, (alebo dva) zemiaky aby som zahustila polievku.Rozvarila zemiaky a zaliala horúcou vodou potom som pridala ostatné zemiaky nakrájané na kocky a varila kým boli zemiaky hotové.

    Gulášovo-frankfurtská polievka - obrázok 2
  3. 3

    Na kúsku masla som opiekla nakrájané párky a aj s tým roztopeným maslom dala do polievky. Pridala som zvyšok nakrájaného cesnaku(čím viac tým je lepšia), rascu, gulášové korenie, provensálske bylinky ,sol a tiež troška mletej chilli papriky . A polievka je skvelá.Žiadna múka

    Gulášovo-frankfurtská polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

milad
...dnes sme robili tiež frankfurtskú aj s bielou fazuľou a k tomu palacinky s tvarohom a horúcim ovocím. Je to vďačná polievka, sýta, na akýkoľvek spôsob, aj keď pravá je asi len jedna, každý si ju robíme podľa seba;-)
smile616
no presne tak skvelá ,ja som ju nerobila už veky ale aj duplu som si dala,len nemám to kde zmestiť už :)s bielou fazulou to som ešte nepočula ?pridávajte recepty rada skúšam nové veci:)
milad
...keď ono je to tak: neviem čo variť, idem na varechu, inšpirujem sa, urobím nejakú obmenu, variáciu jedla, zjeme a niet čo odfotiť :-)), a ja osobne mám radšej recepty s fotografiou. Neviem, prečo to tak funguje, musím si na to dupnúť a polepšiť sa.
smile616
no ja väčšinou ked varím som sama doma tak stihnem aj odfotit aspon si tie recepty nemusím písať do zošita všetko mám tu aj ked som na vareche asi 2 tyzdne bo predtym som o tom nevedela:).no veru mala by si sa aj ja mam rada recepty s fotkami..človek sa lepšie vysomári:)
milad
...som niekedy rada, že vôbec navarím. Bojujem s nedostatkom času. PC ráno zapnem a cez deň tu chodím občas nakúkať. Niekedy aj v robote- to by som nemala. Tiež to tu začínam vnímať ako možnosť ukladať si odskúšané vlastné recepty. Budem na sebe pracovať, sľubujem;-)
smile616
no to hej však nedá sa vždy,ale keď budeš mať chvílu tak aj pofoť,bez fotky recepty tiež moc nepozerám, ale tak ja som si túto stránku oblúbila a tiez to tak robím ako ty:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia