Gulášik z diviačika

Autor receptu: marrry

Dostali sme skvelé mäsko, tak som sa rozhodla na prianie mojho milého spraviť z neho gulášik. S návodom na prípravu mi pomohla bývalá pani horárová, takže kvalitka je zaručená :)

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si rozohrejeme väčší hrniec. Potom do neho nasypeme nakájanú slaninku.Keď slaninka pustí masť tak pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, jemne opražíme a pridáme nakrájané hríby. Na spenenú cibuľku a hríby pridáme za lyžicu slivkového lekváru.
  2. Následne pridáme mäsko, ktoré prudko opražíme, pridáme papriku a koreniny(čili papričku som rozdrvila). Mäsko pustí šťavu, tak ho trošku podusíme, nech trošku zmäkne. Zalejeme vodou tak, aby prikryla mäso. Necháme variť na miernom ohni.
  3. Keď mäsko zmäkne a chutí vám aj šťava, pridáme trošku smotany a chvíľu povaríme a odstavíme.
  4. Podávame s knedľou, tarhoňou alebo len tak s chlebíkom ako má kto chuť :)