Gulášik z diviačika
Autor receptu: marrry
Dostali sme skvelé mäsko, tak som sa rozhodla na prianie mojho milého spraviť z neho
gulášik. S návodom na prípravu mi pomohla bývalá pani horárová, takže kvalitka je
zaručená :)
4 porcie |
10 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si rozohrejeme väčší hrniec. Potom do neho nasypeme nakájanú slaninku.Keď slaninka pustí masť tak pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, jemne opražíme a pridáme nakrájané hríby. Na spenenú cibuľku a hríby pridáme za lyžicu slivkového lekváru.
- Následne pridáme mäsko, ktoré prudko opražíme, pridáme papriku a koreniny(čili papričku som rozdrvila). Mäsko pustí šťavu, tak ho trošku podusíme, nech trošku zmäkne. Zalejeme vodou tak, aby prikryla mäso. Necháme variť na miernom ohni.
- Keď mäsko zmäkne a chutí vám aj šťava, pridáme trošku smotany a chvíľu povaríme a odstavíme.
- Podávame s knedľou, tarhoňou alebo len tak s chlebíkom ako má kto chuť :)