Gulášik ...... jeden z mnohých fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 6. júna 2013
Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept)
Foto: gordonko

... zasa som sa dostal do situacie ,, navar ,lebo ostaneš hladný,, Zobraziť celý popis... zasa som sa dostal do situacie ,, navar ,lebo ostaneš hladný,, a tak som ,,kombinoval,,

30 minút
príprava
45-55 minút
tepelná úprava

Suroviny

3/4 kg
2 ks
0,7 pohár
4 ližice
4 - 8 ks




Postup

  1. 1

    Najskvôr som si myslel ,že urobím špekáčky na zelenine ale ,, človek míní , pán Boh mení,, a tak som skombinoval tieto suroviny .....hrášok ostal

    Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    klasicky so osmahneme na rozpálenom oleji do sklovita cibulu

    Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom pridáme pokrájané pliecko

    Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ked je osmahnuté aj to , pridáme červenú mletú papriku a osolíme

    Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podlejeme trochou vody a necháme podusiť

    Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ....ked je mäso mäkké pridáme pokrájané špekáčky

    Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridáme lečo

    Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    doplníme vodou na potrebné množstvo šťavy a privedieme k varu

    Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    do variacej sa šťavy prilejeme zátrepku z vody a hladkej múky a miešame ,aby sa nám ,,glocky,, nespravili ............ necháme prejsť varom ,ak treba dochutíme..... mne dcera povedala že ,, je to super nič tomu netreba,,

    Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    podával som s ryžou do ktorej som pri varení primiešal mrazenú zeleninu .... DOBRÚ CHUŤ

    Gulášik ...... jeden z mnohých (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

nadasky
No Gordonko ,to si mi pripomenul davno minulé čundre!!! Ale super.))!!!
angast
super si to dokázal. To je pravý madarský guláš s ryžou. Feferon ti tam chýba , aby bol úplne dokonalý.
gordonko
@angast .... kurnik šopa ,,feferoni ,, ma predbehli ????? zajtra idem na huby ..... hadám urobím hubový.... len okrem mňa tu huby nik neje
angast
bodaj by si našiel kopec u nas v lese len blato rozmočene a hríby žiadne
radost
@gordonko
až budeš huby rozdávať-spomeň si..u nás hora prázdna...darmo chlapi snoria..sem-tam dáke béčko-v malom...:-)
gordonko
@angast @radost ...už rozdávam , hned ako prídem domou zanesem susedom , a včera odišla svokra z 0,7 súšených a 3 malé s dusenými .... aj dnes sa chystám
.... len dubáka zatial nemam žiadného
angast
máš dobrú dušu, ale odlož si aj pre seba na zimu do kapustnice , omáčky a tak. Prajem ti kopec dubákov. Keď som býval v Nitre , tak som chodieval na dubáky na Olichov. Za motorest ktorý tuším patril Ňadranke. Perfektné miesto na dubáky -plný kufor vždy. Vyskúšaj. Ja som sa najprv informoval od babiek na trhu čo predávali - kde rastú?
angast
ten guláš si vymyslel z vlastnej hlavy, alebo to máš od pusty ?
sracz
... aj tak sa dá i tak sa dá, ale pochutná si, aj na tom Tvojom, @gordonko - kamarát, každý_á!!! Jedlá v kotlíku, poväčšine v kombinácii s hubami, som po desaťročia varieval na zrazoch, výletoch, čundroch, potlachoch, po celom Československu! Hory, puťáky, hubárčenie, varenie, táboráky, pesničky (pri gitarwe, ale aj bez) - žiaľ Iowa poriadnu statočnú hubu nevidela ani z "hókaidó express_u" a smržom (morels) už toho roku odzvonilo! Ďakujem Ti za vyvolané spomienky aj za "vyhriate duševno"!
manya
naozaj, hlad je najlepší kuchár a majstri improvizácie sa nestratia.
gordonko
@angast viem kde je Olichov,očul som že tam niekam chodí na huby ale zatial som nebol snikým , ským by som tam išiel - taký čo to tam pozná .... ten gulášik ani je z mojej hlavy ,,,, pôvodne som išiel robiť slepý guláš no potom som aj mäso kúpil chcel som pridať hrach ale v poslednej chvíli som to vymenil za lečo no a vzniklo toto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia