Guláš

Guláš z tekvice Hokkaido s fazuľou

Autor receptu: dorisa

Hokkaido tekvica na spôsob guláša.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Hokkaido nakrájame na menšie kúsky, cibuľu na drobnejšie, cesnak na plátky, mrkvu na plátky, papriku na kúsky. Na olej dáme cibuľu, orestujeme ju, pridáme ostatnú zeleninu, tiež osmahneme, pridáme aj tekvicu.
  2. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a necháme variť dokiaľ nie je zelenina mäkká.
  3. Do guláša patria aj zemiaky, tie očistíme, nakrájame na drobnejšie a uvaríme ich osve v osolenej vode.
  4. Kým sa zemiaky varia, dokončíme základ guláša. Všetko (v hrnci) rozmixujeme, nie celkom, je pekné v guláši mať aj kúsky mrkvy a Hokkaida.
  5. Fazuľu z konzervy zlejeme prepláchneme.
  6. Nakoniec do rozmixovaného zeleninového gulášového základu pridáme uvarené zemiaky a fazuľu (to preto, aby boli v guláši vidieteľné). Všetko ešte necháme pár minút prevrieť a odstavíme. Ak treba, dochutíme soľou. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.