Guláš z morčacieho mäsa
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme na 15 minút. Pór očistíme a nakrájame na polkolieska, šunku nakrájame na kocky.
Morčacie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme korením a rýchlo osmažíme na oleji.
- Pridáme pór, šunku a šampiňóny, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Múku poriadne rozmiešame v smotane spolu s horčicou a pridáme k mäsu, podľa chuti osolíme a okoreníme. Všetko na veľmi miernom plameni stále miešame, kým omáčka nezhustne.
- Môžeme posypať petržlenom a podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.
|