Guláš z husokačky

Autor receptu: janadelfi

Nestihli sme všetky husokačky včas zlikvidovať a tak sa stalo, že niektoré boli tak veľmi stonkové a pri čistení sme veľmi doničili kožu tak sme ju museli stiahnuť. Husokačka má diétne červené mäsko, takmer bez tuku, je podobné husaciemu, no jemnosťou pripomína kačacie. Tento receptík je doménou môjho manžela Stanka, lebo gulášiky sú podľa mňa chlapská záležitosť......

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú husokačku - stiahnutú z kože, vykostíme a nakrájame na menšie kocky. Kožu nakrájame na kúsky a vytopíme ( ako bravčovú slaninu ). Do hrnca s vytopenou masťou z kože husokačky dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme ju do mäkka, pridáme gulášové korenie a stíšime plameň. Podusíme približne 5 min., pridáme nasekané kosti z husokačky a zalejeme vodou trochu nad mäso. Hrniec priklopíme pokrievkou a dusíme približne 20 min.
  2. Pridáme nakrájané mäso, bobkový list, podrvené koreniny a nasekané bylinky okrem majoránu - ten príde až nakoniec. Približne po 30 min. dusenia pridáme červené víno. Keď nám mäsko začne mäknúť, vyberieme kosti, pooberáme mäso ktoré na nich zostalo a pridáme ho späť do hrnca. Keď je mäsko mäkké, guláš zahustíme postrúhaným suchým chlebom a pridáme majorán. Soľ pridávame opatrne, pretože víno a bylinky urobia dostatočnú chuť.
  3. Guláš podávame s bagetkou, žemlou alebo knedľou.....