Guláš z husacích žalúdkov

peter64 - fotkapeter64, 7. júla 2012
Guláš z husacích žalúdkov
Foto: peter64

možem iba odporučiť prave som si ho spravil

Suroviny

800-1200 g
400 g
4 PL
1/2 PL
5 ks
1 PL
4 PL
2 vetvičky
300 ml




Postup

  1. 1

    Žalúdky umyjeme a pokrájame na kúsky,cibuľu nahrubo cesnak na plátky. V zapekacej miske zmiešame cibuľu s korením, roztopenou masťou a paradajkovým pretlakom prilejeme víno, osolíme a pridáme pokrájané žalúdky. Pečieme prikryte vo vyhriatej rúre na 120°C zhruba 1 hodinu Podávame s čerstvým chlebom,knedľou alebo nokami.

  2. 2

    Nezohnal som kačacie žaludky tak som použil bravčový jazyk a srdce a kuracie žaludky.

Diskusia k receptu

arasidka
zvláštne si to pomenoval, že guláš.Nepoznám tento recept, ale si predstavujem všetko, ako dávaš do trúby, cibuľa a ostatné asi vytvorí dosť šťavy. Je to netradičný recept, ale priznám sa, že iste je chutný, lebo husacie žlúdky sú veľké a mäsité a dobré sú už len v polievke z drobkov. Ak varím drobkovú polievku, / alebo i hovädziu/, tak do naporciovanej polievky si niekedy pridávame trošku čerstvo nastrúhaného chrenu - TO JE PARÁDA! Polievka dostane výborný "REZ" a aj vôňu. Peter, skús to!
abdul
Prepáč, ale žalúdky z hrabavej hydiny nie sú žalúdky husacie. Skôr by som nazval guláš zo slepačích žalúdkov. Ak to nazveme gulášom.
peter64
pre abdula mal som namysli pernatú hydinu lebo na tento recept sa dá použiť ľubovoľné žalúdky veď sa guláš nemusí variť tradične na sporáku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia