Guláš so zemiakmi - eintopf

tinca - fotkatinca, 1. februára 2011
Guláš so zemiakmi - eintopf
Foto: tinca

Tak som horlivo varila, že som zabudla fotiť postup, zbadala som sa až keď bolo mäso v kuchte. No čo už bude bez, veď Zobraziť celý popisTak som horlivo varila, že som zabudla fotiť postup, zbadala som sa až keď bolo mäso v kuchte. No čo už bude bez, veď tento recept žiadnu špeciálnu prípravu nevyžaduje.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g, močing (glejove)
600 g
3 ks,väčšia
3-4 strúčiky
1/3 z ks
5-6 ks
kúsok
1 ks
2 PL
dľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv si pokrájame mäso na kocky, očistíme cibuľu, cesnak a zázvor. Na oleji opražíme cibuľu do sklovita aj zázvor nakrájaný na kocky. Pridáme mäso, ktoré necháme zatiahnuť. Potom pridáme koreniny mletú papriku, rascu a chilli papričku nakrájanú na kocky. Osolíme, podlejeme asi dvomi pohármi vody a udusíme takmer do mäkka. Ja som varila v kuchte 40´.

  2. 2

    Medzitým ako sa mäso varí si očistíme zemiaky, pokrájame na väčšie kocky, papriky na pásiky a rajčinky na polovice. Pretlačíme si cesnak. Keď je mäso mäkké toto všetko k nemu pridáme, prilejeme ešte vodu, ak je treba dosolíme a varíme spolu ešte 10-12 minút.

  3. 3

    Nakoniec pridáme cca 2 PL kečupu, rozmrvený majorán podľa chuti a bohate nasekanej petržlenovej a zelerovej vňaťky. Ja som nezahusťovala, nebolo treba, ale ak by bolo treba tak zahustíme jedným porajbaným zemiakom.

  4. 4

    No a môžeme servírovať, najlepšie s chrumkavým chlebom, alebo s bagetkou.

    Guláš so zemiakmi - eintopf - obrázok 4

Diskusia k receptu

lubjak
to sa manzel potesi,dakujem ,ze si mi pripomenula tento receptik
dorisa
Takéto husté pokrmy z jedneho hrnca su super. Vyzerá to super.
bababa
Naozaj výborný nápad, Zajtra bude u nás radosť z dobrého guláša. Už sa teším ďakujem za recept a pripomienku, lebo už si ani nepamätám kedy sme mali naposledy u nás guláš.
slappo
urcite je to dobre ale ani napad!
kesd som bol maly otec varieval fazulovy eitopf s udenym mäsom ,fazula mi rastla v ustach a stejne som musel odvtedy eintopf je tabu.
jarunka
Tiez robim takto, ale bez zazvoru. Nabuduce skusim ako ty.
tinca
@marienka44 ja som ho robila taký hustejší ako hlavné jedlo s chlebom, knedlík sa nehodí, lebo sú tam zemiaky. Ale môžeš ho urobiť aj na redšie za polievku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia