Guláš s cuketou

mariana33 - fotkamariana33, 19. augusta 2013
Guláš s cuketou
Foto: mariana33

Keďže už neviem čo s cuketou, tak som sa rozhodla dať ho do gulášu, keďže som použila olej namiesto masti, čo je pri guláši Zobraziť celý popisKeďže už neviem čo s cuketou, tak som sa rozhodla dať ho do gulášu, keďže som použila olej namiesto masti, čo je pri guláši neodpustiteľný hriech je to aj diétne jedlo...

6
porcií
10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
2-3 ks
2 ks
2-3 ks
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nakrájanú cibuľu.

    Guláš s cuketou - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájané mäso a ml.červ.papriku. Opražíme.

    Guláš s cuketou - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pridáme na tenko nakrájané zemiaky...tie sú na rozvarenie a zahustenie. Samozrejme nemôžme zabudnúť pridať soľ, korenie, drvenú rascu.

    Guláš s cuketou - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme vodou a dusíme.

    Guláš s cuketou - obrázok 4
  5. 5

    Po chvíľke pridáme nakrájané papriky, paradajky a feferónky.

    Guláš s cuketou - obrázok 5
  6. 6

    Keď je mäsko skoro mäkké, pridáme nakrájanú cuketu a roztlačený cesnak. A dovaríme. Kto chce môže na záver, ešte pridať majoránku...

    Guláš s cuketou - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
toto jedlo moze byt dobre, ale dala by som tomu radsej iny nazov, predsa len, gulas to nie je
radost
takýto cuketový "akože guláš " je možné urobiť aj bez mäsa..ja robím z paprikový ch semeníc-ked robím lečo-odkladám..je to chutné..ostatné detto..:-)
boxik
Toto jedlo je naozaj veľmi dobré a na rozdiel od niektorých tvrdím , že je to guláš, my namiesto cukety dávame patizón , ktorý nie je tak vodnatý a teda je to o to lepšie a robievame ho aj bez mäsa. Postup je jednoduchý , len si treba ustrážiť aby sa vám cuketa či patizón nerozvarila. No a samozrejme s dobrou bravčovou masťou je to chutnejšie.
afataga
@boxik do gulasu sa robi cibula na masti, ide tam hovadzie maso a nejde tam cuketa, patizon a pod.
boxik
afataga , to že tvoj obzor je obmedzený iba na jeden druh gulášu je tvoj problém. Ja vlastním napríklad knihu v ktorej je 180 receptov na guláš a z toho značná časť mäso ani nevidela.Takže namiesto mudrovania odporúčam rozšíriť si svoj obzor o nové poznatky , len tak mimochodom aj Varecha na to slúži.
gabriele
vyborny gulas...davam 5 * ...aj ja takto vyuzivam v lete dary zahrady...a toto je vydarena kombinacia...a neuveritelne chutna...ja pridavam este aj nejake "buriny" :) ...da sa to jest s cestovinami, knedlikom, ryzou, zemiakmi alebo len tak s chlebikom
mariana33
@marianne jasné, že pointujem:o) je to fuška nazbierať toľko pointov....
nechcem sa hádať, ale nemyslím si, že guláš sa varí výhradne z hovädzieho mäsa...varievam skvelý jelení guláš čo som našla na dákej poľovníckej stránke...sem tam guláš z diviaka presne tak ako sa varí hovädzí...muž varieva baraní, ten ja nemusím, lebo mne to smrdí...ale stále je to guláš...princíp skoro každého mäsového je masť, koľko mäsa toľko cibule, ml.paprika, rasca, soľ, korenie, majorán, voda, cesnak...
 cs.wikipedia.org/wiki/Gul%C3%A1%C5%A1...