Guláš kurací na spôsob diviny fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 6. októbra 2015

Podobný guľáš som už robil jelení. To bol prvý recept čo som sem vložil. Nevedel som som ako sa sem pridáva foto, tak Zobraziť celý popisPodobný guľáš som už robil jelení. To bol prvý recept čo som sem vložil. Nevedel som som ako sa sem pridáva foto, tak je bez neho. Kura je pre nás dostupnejšie tak som sa rozhodol uvariť z neho. Zamenil som štyri suroviny a výsledok dobručké. Teraz to mám aj s fotom.

5-6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 dcl
3 dcl
1 PL
1 PL
2 ks
6 strúčikov
140 g
1,5 PL (najvhodnejšia)
2 ks
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Kuracie štvrte som vykostil. Z Kože a kosti som si ako prvé uvaril vývar na podlievanie gulášu. čisté mäso som nakrájal na 3 - 4 cm kusy. Cibuľu nakrájal na drobno a cesnak posekal. Dve malé sušené čili som rozmrvil. Teraz nesolím až pred pridaním lekváru. Údená paprika a paradajkový pretlak i vývar sú slané. Z tohoto mäsa som to mal za 30 minút uvarené.

    Guláš kurací na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca som dal masť roztopiť na ňu cibuľu restovať aj čili papričkami. Po restovaní cibule pridal do hrnca cesnak a nechal nech to pre vonia ním.

    Guláš kurací na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz som hrniec odtiahol zo sporáka a pridal do neho papriky. Nechal nech sa chvíľu vylúhujú v masti a dal hrniec späť na sporák.

    Guláš kurací na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď som do hrnca pridal mäso nakrájané a osmažil ho, aby bolo prejdené teplom. Dávam pozor nech neprihorí. Keď je mäso zatiahnuté podlejem vínom. Nechám rozvariť pod pokrievkou a varím asi sedem minút.

    Guláš kurací na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe podlejem vývarom a zas varím asi sedem minút.

    Guláš kurací na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz som pridal paradajkový pretlak a varil tak päť minút.

    Guláš kurací na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po tejto dobe ochutnám a až teraz dosolím pomiešam a pridám lekvár. Teraz povarím päť minút nech lekvár prejde celým gulášom. Ochutnám mäso aj guľáš ak je všetko dobré odložím zo sporáka. Nechám postať 15 minút.

    Guláš kurací na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A môžem servírovať. Ja som si dal k nemu knedle no môžu isť k tomu aj varené zemiaky, alebo halušky. Bol veru dobrý ako z diviny. Tak dobrú chuť Vám želám ak ho budete variť. Použil som stehna je s nich lepšie mäso ako s pŕs.

    Guláš kurací na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

aroooo
krásne foto, chutný recept samozrejme uložený, 5*
miros605
Jedlá z diviny, alebo ich napodobeniny sú charakteristické použitím byliniek, napr. tymiánu, rozmarínu, korenín ako borievky (jalovec), nové korenie, bobkový list a podobne. Táto ponúkaná varianta je veľmi chudobná na chute. Ale možno niekomu bude chutiť.
izabella929
chutne si navaril a komu to nechutí, nech si urobí podľa svojej..) chválim ťa...
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dobrý recept.
mesiar50
Kamarát,tvoj guláš by som neodmietol,keďže vyzerá veľmi vábivo.
patroveckypitrs
Ďakujem @kecemis a @mesiar50 za milé slova. Čo ja vy ste majstri. Ono ta cibuľa a veľa cesnaku a víno, alebo čierne pivo dokážu robiť zázraky s mäsom a paradajkový pretlak, s mletou paprikou a s lekvárom je na vyváženie chuti a hodí sa to aj na divinu. Tak mi to otec vtĺkal do hlavý. Ide to aj bez korenín. On to používal na všetku divinu.
zuzanka1367
Akurát som tak ohromne hladná a samozrejme som už všetko v robote zjedla a tu taká krasota :) Ako by som sa napratala...
jozka2
Jaaaj,aj ja som hladna,dala by som si hoci len mensiu porciu,knedlik mas krasny jemny.
sracz
Foto alebo bez, mne to na chuti neuberie a rád si i na tejto Tvojej verzii pochutnám!
babucka
Urcite v najblizsej dobe vyskusam,uz na pohlad chuti
helca103
mne sa tvoj recept páči a určite ho cez víkend vyskúšam, lebo mi došla fantázia pri varení :-)
bembo
pekný recept,ktorý by som si rád vyskúšal,len problém je v tom,že jedlá obsahujúce paradajkový pretlak alebo paradajky nejem,nakoľko sú mi protivné.dá sa ten pretlak nahradiť niečí iným čo s paradajkami nemá nič spoločné?
bembo
no niečo už vymyslím.možno skúsim Ajvar,z toho robím omáčku k plnenej paprike,alebo v kauflande kupujem také niečo ako kečup,volá sa to Cikánka,to používam v malom množstve,a to mi až tak nevadí