Grófkine plnené morčacie prsia s prekvapením (fotorecept)
Autor receptu: kucharronald
Ďaľšie chutné jedlo, ktorej je veľmi ľahká príprava :)) Na tanieriku sa objaví aj prekvapenie :))
12 porcií |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame a vyklepeme na rezne. Mäso osolíme.
- Na mäso pridáme kúsok syra, posypeme pažítkou a na pažítku pridáme šunku.
- Pripravíme trojobal. Hladkú múku preosieme, vajce zmiešame a pridáme 2 štipky soli, strúhanku pripravíme.
- Polovicu mäsa obrátime na druhú stranu a ,,zamkneme" špáradlom. Vidieť na fotke.
- Mäso obaľujeme v klasickom trojobale (najprv v múke, vo vajci a na koniec v strúhanke)
- Mäso kladieme na tanier. Zatiaľ si na panvici rozohrejeme olej.
- Do rozohriateho oleja pridáme plnené morčacie prsia a vyprážame pomaly.
- Keď sme vypražili, zo všetkých vytiahneme špáradlá a podávame. Podávame buď s ryžou, tarhoňou alebo zemiakmi. Podávame rozkrojené na polovicu. Dobrú chuť! :)