Grófkine plnené morčacie prsia s prekvapením (fotorecept)

Autor receptu: kucharronald

Ďaľšie chutné jedlo, ktorej je veľmi ľahká príprava :)) Na tanieriku sa objaví aj prekvapenie :))

12
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame a vyklepeme na rezne. Mäso osolíme.
  2. Na mäso pridáme kúsok syra, posypeme pažítkou a na pažítku pridáme šunku.
  3. Pripravíme trojobal. Hladkú múku preosieme, vajce zmiešame a pridáme 2 štipky soli, strúhanku pripravíme.
  4. Polovicu mäsa obrátime na druhú stranu a ,,zamkneme" špáradlom. Vidieť na fotke.
  5. Mäso obaľujeme v klasickom trojobale (najprv v múke, vo vajci a na koniec v strúhanke)
  6. Mäso kladieme na tanier. Zatiaľ si na panvici rozohrejeme olej.
  7. Do rozohriateho oleja pridáme plnené morčacie prsia a vyprážame pomaly.
  8. Keď sme vypražili, zo všetkých vytiahneme špáradlá a podávame. Podávame buď s ryžou, tarhoňou alebo zemiakmi. Podávame rozkrojené na polovicu. Dobrú chuť! :)