Grófkine kocky - bezlepkové

manka1 - fotkamanka1, 3. januára 2017
Grófkine kocky - bezlepkové
Foto: manka1

Recept nájdený niekde na webe - upravený na bezlepkovo - a bol veľmi, veľmi chutný. Na fotke sú to tie belšie.

12 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
7 PL
1 PL
6 PL
1 (sáček) ks
150 g
Plnka:
Medzivrstva:
1 bal
Krém:
7 ks
7 PL
2 x 40 g bal
500 ml
250 g (Hera)
Biela vrstva:
300 ml
2 bal




Postup

  1. 1

    Cesto: Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne prisypávame cukor a vyšľaháme dotuha. Prilejeme olej a jemne primiešame kukuričnú múku s práškom do pečiva. Oriešky opražiť na suchej panvici - dať do suchej utierky a šúchaním zbaviť šupky. Keď budú vychladnuté, tak ich zomelieme. Môže byť aj na hrubšie.

  2. 2

    Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie, posypeme orieškami. Pečieme pri 170 °C asi 12 min. Kontrolovať špáratkom. Po vybratí z rúry ešte teplý potrieť Nutellou (ja som potrela domácou slivkovou nutelou - bolo to výborné, lebo to malo výbornú sladko-kyselkavú chuť po slivkách). Navrstviť bezlepkové piškóty namočené v mlieku - aby zmäkli. (Môžu sa použiť aj iné bezlepkové sušienky).

  3. 3

    Krém: V mlieku si rozmiešame žĺtky, vanilkový puding - a uvaríme. Najlepšie v mliekovom hrnci - vo vodnom kúpeli - vtedy neprihorí - neprichytí spodok v hrnci. Uvarený hustý krém necháme vychladnúť. Sem-tam pomiešame, aby sme nemali na vrchu kôrku. Do vychladnutého primiešame maslo, a krém navrstvíme na piškóty (sušienky).

  4. 4

    Vrch: Mlieko vyšľaháme s dvoma sáčkami šľahačky v prášku - najlepšie bez cukru - a podľa svojej chuti si prisladiť. Keď je to takto navrstvené, tak sa môže konzumovať - ale nemusí veľmi dlho stuhnúť. Chuťovo je krémový, ale orieškový a kyselkavý po slivkách v slivkovej nutele. Ak nemáme takúto nutelu - tak sa to dá zmiešať nejaký pikantný lekvár (ríbezľový, slivkový, marhuľový) s nutelou.

    Grófkine kocky - bezlepkové - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia