Grófkin koláč fotorecept

dorisaDorisa, 64 ročná žena, Žiar nad Hronom, 24. septembra 2010 15:14
Ďalšie jej recepty »

Grófkin koláč (fotorecept)Foto: dorisa

Tento koláčik zohnala moja kamarátka na voľbách, asi nemali čo robiť, tak si rozprávali recepty na koláče. Urobila som ho z ríbezlí, ktoré sa mi urodili na záhradke. Je velmi krehký. Dnes som ho robila prvýkrát.

30
porcií
30 min
príprava
35 min
na 160 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si z pripravených ingrediencií vypracujeme cesto. Vymiešame heru, cukor a žltka a postupne pridávame hladkú múku ku koncu pridame k múke aj prášok do pečiva.

    Grófkin koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto v miesiči a potom ho dokončíme na doske. Odoberieme si zhruba štvrtinu na postrúhanie a uložíme do mrazničky, aby cesto stvrdlo.

    Grófkin koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ostatné cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený a posypaný plech, poprepichujeme vidličkou a nn rozprestrieme ríbezle, ktoré posypeme kryštálovým cukrom( ak máme málo ríbezlí, možme časť nahradit ríbezľovým džemom)

    Grófkin koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z bielkov vyšlaháme na elektrickom šĺahači sneh, postupne pridávame práškový cukor a citronovú šťavu, potom navrstvíme vzniknutý sneh na pripravený korpus s ovocím. Nakoniec vychladené cesto narajbeme na sneh, ako mrveničku. Takto pripravený koláč dáme do rúry upiecť. Najprv pečieme na 180 stupňov, potom znížime na 160. Dobrú chuť!

    Grófkin koláč (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (2,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist