Grófkin koláč fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 24. septembra 2010
Grófkin koláč (fotorecept)
Foto: dorisa

Tento koláčik zohnala moja kamarátka na voľbách, asi nemali čo robiť, tak si rozprávali recepty na koláče. Urobila som ho z ríbezlí, ktoré sa Zobraziť celý popisTento koláčik zohnala moja kamarátka na voľbách, asi nemali čo robiť, tak si rozprávali recepty na koláče. Urobila som ho z ríbezlí, ktoré sa mi urodili na záhradke. Je velmi krehký. Dnes som ho robila prvýkrát.

30
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

450 g
250 g
150 g
4 ks
1 ks
PLNKA:
500 g
150 g
1 PL
4 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si z pripravených ingrediencií vypracujeme cesto. Vymiešame heru, cukor a žltka a postupne pridávame hladkú múku ku koncu pridame k múke aj prášok do pečiva.

    Grófkin koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto v miesiči a potom ho dokončíme na doske. Odoberieme si zhruba štvrtinu na postrúhanie a uložíme do mrazničky, aby cesto stvrdlo.

    Grófkin koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ostatné cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený a posypaný plech, poprepichujeme vidličkou a nn rozprestrieme ríbezle, ktoré posypeme kryštálovým cukrom( ak máme málo ríbezlí, možme časť nahradit ríbezľovým džemom)

    Grófkin koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z bielkov vyšlaháme na elektrickom šĺahači sneh, postupne pridávame práškový cukor a citronovú šťavu, potom navrstvíme vzniknutý sneh na pripravený korpus s ovocím. Nakoniec vychladené cesto narajbeme na sneh, ako mrveničku. Takto pripravený koláč dáme do rúry upiecť. Najprv pečieme na 180 stupňov, potom znížime na 160. Dobrú chuť!

    Grófkin koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

elisticka
@dorisa zaujímavy grofkin kolacik :-)))tak tento nepoznam ale musi byt mnamkovy s ribezlami osviezujuci ....vyskusam podla teba :-)))
remcula
U nás známé, jako hraběnčiny řezy a dělávám s jablky. Je vynikající a vzpomínám si, když jsem ho jednou dělala, že se ten kousek těsta má dát do mrazáku, aby se lépe strouhal a já dala péct koláč a pořád se mi zdal nějaký jiný. No, když už byl snězený, zjistila jsem, že ten kousek těsta mám pořád v mrazáku! :))))))
anina43
aj ja ho poznam ako jablkovy, je vyborny a tento sa mi pači ešte viac, lebo ma krajšiu farbu a pikant. chuť
dorisa
@remcula , to určite nevadilo, mne sa to zatial podarilo zpiect podľa receptu, lebo som si dávala pozor. Mala som tu aj tú kamaratku, čo mám od nej recept, a ona ho tiež robila dnes, ale vravela, že moj je uhladnejší...no,som rada., ďakujem všetkým za komentáre
jerica
@dorisa pekné a aj vydarené , zmena alebo obmena chuti , ináč tiež poznám s jablkami , ale zmena je život.Každé uznanie od najbližších a kamarátky poteší , uznanie na Vareche pohladí .
palokuchki
Ja som tento kolac este nerobila, vyskusam ho asi uz aj teraz. Budem mat na nedelu.
surikata
Hraběnčin koláč s jablky znám, ale vyzkouším ještě s rybízem, nebo s obojím ovocem.
tetuska
ja tiež robím grófkin s jablkami, je krehučký, ale skúsim aj tento, ukladám...
dasuria
@dorisa ,vyborny kolacik.robim ho casto,lebo ho vsetci miluju.ked ho robim s jablkami,tak tam este pridavam vykostkovane visne a nasekane orechy.potom dam sneh a postruham cesto. ked ho robim s ribezlami,tak najprv dam upiect vsetko cesto tak na tristvrte a potom pridam sneh zmiesany s ribezlami a cukrom a dam to este asi tak na desat minut zapiect.
tataika
Taky ho znám jako hraběnčin koláč s jablky, opravdu výborný ale zkoušela jsem ho i s mákem a tvarohem a opravdu stojí to za to!!! Jsou opravdu super !!!!!
bedrunka
Tiež ho robievam a skúsila som ho aj so slivkami a škoricou a bol neodolateľný. Vyskytuje sa aj pod názvom strúhaný jablčník.
dorisa
@bedrunka , akurát včera som kúpila slivky a hľadala som, čo by som z nich upiekla, ďakujem za tip, upečiem niekedy. Ja som koláčik nepoznala, a recept som dostala tak, že má byt s ríbezľami. Dakujem za komentár.
bababa
Doposial som ho robievala s jablkami, ale dnes sa mi už pečie v trúbe s ríbezlami, síce s mrazenými, ale verím že to nie je na škodu. Rozvoniava výborne a verím, že bude úžasný.
dorisa
@bababa , aj ja som koláčik robila z mrazených ríbezlí, potom napíš, či chutil, my teraz papkáme dunajské vlny( s čerešňami)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia